Pączki ze świata - jak przygotowuje się pączki w innych krajach
2021-02-08
14:28
Pączki to nie tylko nasza polska specjalność. Pyszne, puszyste ciasteczka smażone w głębokim tłuszczu przygotowuje się na całym świecie: dla przykładu można wymienić chociażby holenderskie olliebolen, greckie loukoumades czy indyjskie gulab jamun. Może warto poeksperymentować i wypróbować niektóre z nich.
Jak smażyć pączki? To proste z Beszamel.pl
Oliebollen - pączki holenderskie
Donuty - przepis, jak zrobić na kolorowe pączki z dziurką [WIDEO]
Loukoumades, czyli greckie pączki skąpane w miodzie
Włoskie pączki cytrynowe: mięciutkie i puszyste
Kazachskie pączki - baursaki - lekkie i puszyste
Włoskie pączki z budyniem bomboloni
Mandazi: afrykańskie pączki kokosowe
Kwadratowe pączki: przepis na francuskie BEIGNETS