Czerstwego pieczywa nie trzeba wyrzucać. Z zeschniętych białych bułek można zrobić tartą bułkę, a wczorajszy chleb wykorzystać do przygotowania grzanek lub na przykład chleba w jajku. To wiedza wszyscy. Ale nie wszyscy umieją przygotować obiad lub deser wykorzystując wczorajszy chleb. Podpowiadamy więc, jak to zrobić.
Dania obiadowe z czerstwego chleba
Zapiekanka z czerstwego chleba z boczkiem i mozzarellą
Zapiekanka z czerstwego chleba z parówkami i pomidorem
Kotlety z chleba: przepis na wykorzystanie czerstwego pieczywa
Chrupiąca zapiekanka chlebowa z pomidorami, cukinią i bakłażanem
Dodatki i przekąski z czerstwego chleba
Knedle z czerstwych bułek po śląsku
Chleb smażony w jajku - szybka i tania przekąska
Bawarskie knedle z czerstwej bułki: przepis na semmelnknödel
Zupy z dodatkiem czerstwego chleba
Zupa chlebowa z kminkiem: prosty przepis
Zupa z pomidorów i czerstwego chleba
Zupa chlebowa z żółtym serem - tani i szybki przepis na smaczną zupę
Desery z czerstwego chleba
Sernik na spodzie z czerstwego chleba pieczony w niskiej temperaturze
Deser staropolski z jabłek i czerstwego razowego chleba
Tania szarlotka na cieście z czerstwych bułek
Pijani rycerze - pomysł na deser z czerstwego chleba i reszek wina