Prosty barszcz biały na Wielkanoc [WIDEO]

Prosty barszcz biały na Wielkanoc [WIDEO]

Autor Zdjęcia: mat. prasowe Knorr

Barszcz biały z jajkiem - zrób go na żeberkach

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 150 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Wypróbuj przepis na wielkanocny barszcz biały z jajkiem, przygotowany na żeberkach. Tradycyjna receptura została nieco urozmaicona, by biały barszcz smakował jeszcze lepiej. Sprawdź, jak zrobić idealny barszcz biały na stół wielkanocny.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój na ćwiartki – odstaw na bok.

  • Warzywa obierz i pokrój w mniejsze kawałki. Mięso umyj. Wszystko razem zalej około 2 litrami zimnej wody i doprowadź do wrzenia.

  • Zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy. Wywar gotuj powoli przez około 2 godziny. Następnie usuń warzywa.

  • Barszcz wymieszaj ze śmietaną. Całość rozprowadź niewielką ilością wywaru i połącz z gotującą się zupą ciągle mieszając, tak, aby nie powstały grudki. Barszcz gotuj jeszcze około 5 minut.

  • Podawaj z cząstkami jajka i kawałkiem żeberka.

Ocena: 2,4