Sycąca zupa warzywna z wołowiną. Mięso będzie rozpływać się w ustach

Pyszna, rozgrzewająca i sycąca. Zupa warzywna z rozpadającą się wołowiną to danie, które zasmakuje każdemu. Jest stosunkowo prosta w przygotowaniu, a smakuje niesamowicie. Wystarczy kilka składników, by przygotować zupę, która rozkocha w sobie każdego.
Zupa, która napełni żołądek. Tego przepisu warto wypróbować
Pyszna, prosta i aromatyczna. Ta zupa warzywna z wołowiną to idealny sposób na ciekawy obiad, który każdemu przypadnie do gustu. Nie jest trudna w przygotowaniu, a po talerzu już każdy będzie czuł się pełny. To idealny sposób na ciekawy obiad dla całej rodziny.
Tę zupę można szykować o każdej porze roku. Jest niezwykle treściwa, więc nie ma konieczności szykowania do niej drugiego dania. Co więcej, jej smak i aromat szybko podbije serca każdego, kto jej spróbuje. Ta zupa jest warta wysiłku, który w nią włożymy.
Sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad, jak i na elegancką kolację. To prosty sposób na danie, które będzie po prostu zachowa. Znajdziemy w niej wiele różnych warzyw oraz tekstur. Dzięki temu, że wołowina gotuje się przez długi czas na małym ogniu, podczas jedzenia mięso będzie się aż rozpadać.
To danie naprawdę zasługuje na to, by je przygotować. Nie jest skomplikowane, a jego smak zachwyci każdego. Chwytaj więc za garnek i składniki. To czas, by zabrać się za tę przepyszną zupę.
SKŁADNIKI
- 1,5 łyżki oliwy z oliwek
- 500 g wołowiny gulaszowej
- sól i pieprz
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 3 marchewki
- 4 łyżki mąki
- 2,5 szklanki bulionu wołowego
- 1,5 szklanki ciemnego piwa
- 1,5 szklanki wody
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 2 duże ziemniaki
- 2 liście laurowe
- 1 puszka groszku
- 1 puszka kukurydzy
- 1 łyżeczka tymianku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W dużym garnku rozgrzewamy oliwę.
- Wrzucamy wołowinę doprawiając ją solą i pieprzem.
- Przekładamy do miski.
- Wrzucamy do garnka posiekaną cebulę i czosnek.
- Podsmażamy, a następnie dodajemy pokrojoną marchewkę.
- Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.
- Powoli dolewamy bulion wołowy.
- Dodajemy piwo, wodę, pomidory w puszce, tymianek i liście laurowe.
- Dodajemy wołowinę.
- Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez około godzinę.
- Dodajemy pokrojone ziemniaki i odsączony groszek i kukurydzę.
- Gotujemy bez przykrycia przez około 20 minut.
- Kiedy ziemniaki będą miękkie, zupa jest gotowa.