Z grilla

Gdy na dobre rozkwita wiosna, rozpoczyna się także sezon na grilla. Mięsa, ryby czy warzywa przygotowane na grillu są lżejsze niż te smażone, bo nie wymagają dodatku tłuszczu. Niektóre zaś są o wiele lepsze po takiej obróbce, np. bakłażany i cukinie. Pomysłów na potrawy z grilla jest mnóstwo, warto więc im się bliżej przyjrzeć.

Z grilla

Z grilla wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Przebojowe żeberka w coli: prosty trik zmienia wszystko

Przebojowe żeberka w coli: prosty trik zmienia wszystko

Żeberka ugotowane w coli, a następnie pieczone, są miękkie i rozpływające się w ustach. Zawdzięczają to gotowaniu w kwaśno-słodkim napoju. Po upieczeniu smakują jak amerykańskie żeberka w stylu barbecue. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Łatwe schabowe z brązowym cukrem z piekarnika, patelni lub grilla

Łatwe schabowe z brązowym cukrem z piekarnika, patelni lub grilla

Schabowe z brązowym cukrem to łatwy przepis na idealnie soczyste kotlety z piekarnika, patelni lub grilla. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Grillowany bakłażan z mozzarellą, korniszonami i granatem

Grillowany bakłażan z mozzarellą, korniszonami i granatem

Grillowany bakłażan z mozzarellą, korniszonami i granatem to świetna przekąska plenerowego grilla. Idealne połączenie smaków, chrupkości i kremowości zaspokoją najwybredniejsze gusta.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Grillowany ser halloumi z brzoskwiniami, korniszonami i sosem chrzanowym

Grillowany ser halloumi z brzoskwiniami, korniszonami i sosem chrzanowym

Grillowany ser halloumi z brzoskwiniami, korniszonami i sosem chrzanowym to świetna przekąska w upalny dzień. Zaskakujące połączenie smaków słonego, kwaśnego i słodkiego zamienia się w wykwintne danie.  Grill to doskonała okazja do relaksu i nieśpiesznych rozmów w gronie rodziny i przyjaciół. Nie warto się również śpieszyć z przygotowywaniem potraw – dobrze jest dać im czas na powolne przenikanie się aromatów. Nie musi to jednak oznaczać ciągłych, tęsknych spojrzeń gości w stronę grilla. Przystawki w postaci ogórków i korniszonów Krakus umilą oczekiwanie na dania główne i sprawią, że spotkanie już od pierwszej minuty będzie udane.  

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Hiszpańska escalivada - pyszne warzywa na ciepło

Hiszpańska escalivada - pyszne warzywa na ciepło

Escalivada to rodzaj sałatki z grillowanych warzyw. Odpowiednio przyprawiona smakuje wybornie - może stanowić samodzielne dani lub być dodatkiem do ryżu lub mięsa.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Dietetyczna sałatka z cukinii i piersi kurczaka

Dietetyczna sałatka z cukinii i piersi kurczaka

Dietetyczna sałatka z cukinii i piersi kurczaka smakuje wszystkim. Tajemnica tego pysznego posiłku tkwi w doskonałym przyprawieniu cukinii i kurczaka. Sałatkę z grillowanej cukinii i filetu drobiowego można podawać na ciepło lub zimno. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka z grillowanym tofu z menu Beszamel

Sałatka z grillowanym tofu z menu Beszamel.pl DIETETYCZNIE

Sałatka z grillowanym tofu to pomysł na szybki obiad lub lunch do pracy. Przepis do programu beszamel.pl DIETETYCZNIE przygotowała Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Porcja sałatki ma 290 kcal.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Indycze szaszłyki z rozmarynem z grilla lub piekarnika

Indycze szaszłyki z rozmarynem z grilla lub piekarnika

Indycze szaszłyki z rozmarynem z grilla lub piekarnika to świetne danie obiadowe. Aromatyczne szaszłyki są niezwykle efektowne. Warto je przyrządzić na letnie przyjęcie w ogrodzie. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Grillowany łosoś ze szparagami  z menu beszamel

Grillowany łosoś ze szparagami z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

Grillowany łosoś ze szparagami to rewelacyjne danie na sezon szparagowy. Przepis przygotowała. Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Jedna porcja ma dania ma 330 kcal i mnóstwo składników odżywczych.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Dorada z grilla

Dorada z grilla. Przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie

Dorada z grilla podana z gniecionymi młodymi ziemniakami z tymiankiem i nowalijkami z patelni z masłem to przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Pyszne danie obiadowe proponuje gotujący gość PnŚ. Pytanie na Śniadanie codziennie rano na antenie TVP2     Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”   www.pytanienasniadanie.tvp.pl              

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Strona 1 z 24