Zamiast pomidorowej, robię salsę z tego owocu. Idealnie orzeźwiająca i szybka w przygotowaniu

Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Letnia salsa, która świetnie sprawdzi się do najróżniejszych przekąsek. A główną rolę odgrywa w niej... arbuz. Ten przepyszny owoc w połączeniu z dodatkami sprawi, że będziemy mieli przepyszną, słodko-słoną salsę. Ten przepis naprawdę jest wart wypróbowania.
Salsa inna niż wszystkie. Wystarczy kilka składników
Arbuzowa salsa to idealny sposób na letnią przekąskę. Łączy w sobie składnie i słone smaki, które idealnie się ze sobą komplementują. Jest ona niezwykle prosta do przygotowania, a smakuje wybornie. I wystarczy dosłownie kilka składników.
Nasza salsa wychodzi niesamowicie świeża i pyszna. Jest idealną alternatywą dla klasycznej salsy, którą wszyscy znają. A wystarczy tylko zamienić pomidora na arbuza, by go przygotować. Jeśli więc masz ochotę na ciekawą przekąskę, ta sprawdzi się wręcz perfekcyjnie.
Naszą salsę najlepiej podawać z chipsami czy nachosami. Goście będą zachwyceni tą świeżą przekąską, która niesamowicie smakuje, a dodatkowo jest niesamowicie prosta w przygotowaniu. Jeśli więc chcesz przygotować coś innego - ta salsa sprawdzi się idealnie.
Przygotujemy ją w kilka minut, a nie tylko będzie pięknie wyglądać, ale również ciekawie smakować. Ta salsa naprawdę jest warta wypróbowania, ponieważ jest świeża, prosta i szybka. Jesteśmy przekonani, że szybko zniknie z miski. Na szczęście, szybko można ją dorobić.
SKŁADNIKI
- 400 g arbuza
- 1 szalotka
- 2 papryczki jalapeno
- pęczek kolendry
- 1 ząbek czosnku
- sok z limonki
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Arbuza kroimy w droną kostkę.
- Papryczkę, kolendrę, szalotkę i czosnek drobno siekamy.
- W dużej misce mieszamy wszystkie pokrojone składniki.
- Całość polewamy sokiem z limonki i doprawiamy solą i pieprzem.
- Całość dokładnie mieszamy.