Smażone

Z tłuszczem lub bez niego - smażenie wydobywa najlepsze walory smakowe. Kotlety, chrupiące ryby, naleśniki, placuszki, omlety, jajecznica czy włoskie frittaty - pomysłów na dania z patelni jest zawsze mnóstwo. Co więcej, często nie wymagają one większych umiejętności kulinarnych.

Smażone

Smażone wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Kotlety z gotowanej piersi kurczaka: jeden trik i rozpływają się w ustach

Kotlety z gotowanej piersi kurczaka: jeden trik i rozpływają się w ustach

Kotlety z siekanej piersi kurczaka to świetny sposób na zagospodarowanie mięsa z poprzedniego dnia. Pyszny obiad dla całej rodziny. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Smażone lane ciasto zamiast pączków? Najłatwiejszy przepis na funnel cake

Smażone lane ciasto zamiast pączków? Najłatwiejszy przepis na funnel cake

Smażone lane ciasto to niemiecki wynalazek zwany strauben. Chrupiące z wierzchu ciastka o subtelnym smaku są idealne na koniec karnawału. Niemieccy imigranci zaszczepili miłość do funnel cake, ciasta lanego przez lejek, również w Stanach Zjednoczonych, gdzie są bardzo popularne. Wypróbuj ten przepis i ciesz się delikatnymi i chrupiącymi lanymi chrustami prosto z własnej patelni. Z tej proporcji składników otrzymasz 8 ażurowych placków. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Placki ziemniaczane podawane z roszponką i serkiem wiejskim

Placki ziemniaczane podawane z roszponką i serkiem wiejskim

Placki ziemniaczane zazwyczaj jadamy z cukrem lub śmietaną. Dziś podpowiadamy nieco zdrowszy sposób podania tych smakołyków. Serek wiejski i roszponka tworzą znakomite tło dla chrupiących ziemniaczanych przekąsek.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pączki luksusowe: przepis pradziadka [WIDEO]

Pączki luksusowe: przepis pradziadka [WIDEO]

Pączki według tego przepisu, który w mojej rodzinie jest od 4 pokoleń, są naprawdę luksusowe, z dużą ilością żółtek i z masłem. Ciasto jest lekkie i bardzo napowietrzone, niezwykle smaczne i delikatne. Warto, aby przygotowane w tłusty czwartek pączki były jak najsmaczniejsze. Dlatego proponujemy, by przygotować je samodzielnie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Kusząca polędwica wieprzowa w towarzystwie brzoskwiniowego sosu

Kusząca polędwica wieprzowa w towarzystwie brzoskwiniowego sosu

Aksamitny słodki sos z dojrzałych, pełnych aromatycznego sosu brzoskwiń cudnie zgrywa się delikatną wieprzową polędwicą. Smaki wzajemnie się przenikają i uzupełniają, zupełnie jak para kochanków podczas namiętnej nocy. Idealne danie na walentynkową kolację.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Nowoorleańskie pączki: puszyste i pyszne

Nowoorleańskie pączki: puszyste i pyszne

Nowoorleańskie pączki wywodzą się z kuchni francuskich emigrantów - dawnych kolonizatorów południowych Stanów Zjednoczonych. Puszyste i pyszne pączki są kwadratowe i zazwyczaj podawane bez nadzienia. Są śniadaniowym dodatkiem do mocnej kawy w stylu kreolskim. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Fantastyczne naleśniki makowe z twarożkiem waniliowym

Fantastyczne naleśniki makowe z twarożkiem waniliowym

Pyszna wariacja na temat makowych naleśników. Najlepiej smakują z waniliowym twarożkiem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Malinowe bliny - rosyjski przysmak w słodkim wydaniu

Malinowe bliny - rosyjski przysmak w słodkim wydaniu

Malinowe bliny są puszyste, delikatne i pyszne. To znakomity pomysł na deser lub słodką kolację. Dzieci będą zachwycone.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Przepyszny pstrąg z migdałami - klasyczny przepis

Przepyszny pstrąg z migdałami - klasyczny przepis

Pstrąg z migdałami to klasyczny sposób przyrządzania tej pysznej ryby. Niesłychanie prosty, ale dzieki dodatkowi migdałów - wykwintny. Tak przygotowany pstrąg zadowoli nawet  najwybredniejsze podniebienia!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Gulasz rybny z groszkiem - świetny sposób na rybę!

Gulasz rybny z groszkiem - świetny sposób na rybę!

Gulasz rybny z groszkiem to sposób na rybę dla tych, którzy nie lubią ryb smażonych. Co prawda rybę do tej potrawy także obsmażamy, ale w połączeniu z sosem jej smak staje się delikatniejszy i mniej rybny. Po prostu pycha!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 68