Odżywcze śniadanie robię w 5 minut. Jogurt z tymi dodatkami jest pyszny i pełen zdrowia

Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Śniadanie to ważny posiłek w ciągu całego dnia. Dostarcza energii na pierwszą część dnia i pobudza do działania. Właśnie taki jest odżywczy jogurt z bananem i orzechami, który smakuje pysznie i zawiera wiele cennych składników odżywczych. Przygotowanie takiego posiłku jest proste i nie wymaga długich godzin w kuchni. Zobaczcie, jak zrobić zdrowe śniadanie, czyli jogurt z dodatkiem banana i orzechów.
Czy można łączyć jogurt z bananem i orzechami?
Połączenie jogurt naturalnego bez cukru z bananem i orzechami włoskimi to smaczne i zdrowe trio. To idealna kompozycja na pełen smaku i zdrowia poranek. Stanowi także wyborną przekąskę między posiłkami. Dlaczego jogurt z bananem i orzechami to dobre połączenie? Słodycz banana smakowicie komponuje się z kwaskowatym smakiem jogurtu naturalnego, a orzechy dodają chrupkości i bogatego smaku. Smak śniadania podkręca także masło orzechowe i odrobina miodu.
Czy jogurt z bananem i orzechami jest zdrowy?
Składniki, które wykorzystuje się do przygotowania tego odżywczego śniadania, są bogate w wiele prozdrowotnych substancji, witamin i minerałów. Ich dodatkową zaletą jest to, że są łatwo dostępne i można je kupić przez cały rok.
Jogurt naturalny z bananem i orzechami jest odżywczym posiłkiem bogatym w białko, wapń i probiotyki, które wspierają prawidłową pracę jelit. To dobre źródło potasu, błonnika i zdrowych tłuszczów. To smaczne połączenie jest sycące i zaspokaja głód po przebudzeniu. Jogurt naturalny z tymi dodatkami świetnie sprawdzi się podczas diety odchudzającej.
Jak zrobić jogurt z bananem i orzechami?
Przepis na pełen smaku i składników odżywczych jogurt naturalny bez cukru z dodatkiem banana i orzechów włoskich nie jest skomplikowany. Przygotowanie takiego zdrowego śniadania trwa tylko kilka minut, więc można je zrobić rano jeszcze przed wyjściem z domu. Jogurt z bananem i orzechami można też przelać do pojemnika lub bidonu i zabrać ze sobą na wynos. Dobrze znosi transport i stanowi pyszne drugie śniadanie lub przekąskę między posiłkami.
Jak więc zrobić dwie porcje wyśmienitego i odżywczego jogurtu z dodatkiem banana i chrupiących orzechów na śniadanie? Z tym przepisem jest to nie tylko łatwe, ale i bardzo szybkie. Wystarczy kilka minut, aby posiłek był gotowy.
- 1. krok – zmiksowanie jogurtu z bananem z masłem orzechowym
- 2. krok – wymieszanie bananowego jogurtu z posiekanymi orzechami włoskimi
- 3. krok – przełożenie jogurtu z bananem do szklanek lub słoiczków i posypanie posiekanymi orzechami włoskimi
SKŁADNIKI
- 400 g jogurtu naturalnego
- 1 banan
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich + do posypania
- 1 łyżeczka miodu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Obranego banana pokroić na mniejsze kawałki.
- Jogurt naturalny zmiksować z bananem i masłem orzechowym na gładko.
- Wsypać orzeszki i wymieszać.
- Jogurt przelać do szklanek lub słoiczków. Wierzch posypać orzechami włoskimi.
- Podawać na śniadanie lub jako zdrową przekąskę.