Serki w przyprawach lepsze niż ze sklepu. Bez problemu zrobisz je w air fryerze

Dieta wegetariańska
Ten ser to prawdziwy hit internetu. Jest prosty w przygotowaniu, a smakuje niesamowicie. Choć będziemy musieli się uzbroić w cierpliwość, by go przygotować, czas oczekiwania jest tego z pewnością warty. Pyszne serki włoskie w przyprawach są hitem w każdej kuchni.
Te serki zachwyca podniebienie. Przygotujemy je bardzo prosto
Pyszne serki typu włoskiego w przyprawach to prawdziwa uczta dla podniebienia. Są proste w przygotowaniu i nie wymagają wielu umiejętności. Niestety, trzeba uzbroić się w cierpliwość jeśli chodzi o ich przygotowanie. Konieczne będzie bowiem namaczanie ich w solance przez co najmniej 12 godzin, a czas pieczenia łącznie wyniesie około 2 godzin.
Jest to jednak tego warte. Te serki smakują wyśmienicie i są niesamowicie proste w modyfikacji. Przyprawy możemy bowiem dobrać samodzielnie. Świetnie sprawdzi się: chili, pieprz (czarny, czerwony i kolorowy), wędzona papryka, słodka papryka, kolendra, oregano, czosnek, czosnek niedźwiedzi czy na przykład suszone pomidory. Możliwości jest całe mnóstwo.
Trzeba jednak pamiętać o tym, jaki ser wybieramy. Twaróg czy mozzarella się bowiem nie sprawdzi. Konieczne będzie użycie sera, który mimo obróbki cieplnej zachowa swój kształt. Wobec tego najlepiej sprawdzą się capri czy capresi.
To idealna przekąska, która nie tylko sprawdzi się do kanapek, na desce serów i w wielu innych przypadkach. Tego przepisu naprawdę warto spróbować.
SKŁADNIKI
- 3 serki typu włoskiego
- 1 litr zimnej wody
- 1,5 łyżki soli
- 2 łyżeczki cukru
- przyprawy
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W zimnej wodzie rozpuszczamy sól oraz cukier.
- Wkładamy nasze sery i zostawiamy na przynajmniej 12 godzin.
- Sery wyjmujemy i osuszamy.
- Obtaczamy w wybranych przyprawach.
- Pieczemy w air fryerze w 80 stopniach przez 30 minut.
- Serki odwracamy i pieczemy kolejne 30 minut.
- Zwiększamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy kolejne 30 minut.
- Zwiększamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy kolejne 30 minut.