Pieczone

Pieczenie to swoista inżynieria kuchenna. Precyzyjnie dobrana temperatura, dobrze oszacowany czas i termoobieg (lub bez niego) potrafią zamienić niepozorne produkty w kulinarne arcydzieła. Grupa pieczonych dań jest bardzo szeroka - od przystawek przez dania mięsne i rybne, zapiekanki, pizze aż po ciasta i babeczki.

Pieczone

Pieczone wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Panierowane kotlety z piersi kurczaka zapieczone pod pomidorowym sosem

Panierowane kotlety z piersi kurczaka zapieczone pod pomidorowym sosem

Panierowane kotlety z piersi kurczaka uwielbiamy wszyscy. Dzięki pieczeniu w panierce kotlety są jeszcze bardziej soczyste. Można to danie urozmaicić i zapiec drobiowe a la schabowe pod pomidorowym sosem z serem mozzarella. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczona brukselka z mrożonki: sprytny trik na pyszny dodatek do obiadu

Pieczona brukselka z mrożonki: sprytny trik na pyszny dodatek do obiadu

Mrożona brukselka ma niewykorzystany potencjał. Jeśli chcecie wydobyć maksimum smaku z tego warzywa, to go nie gotujcie, tylko upieczcie. Pieczona brukselka mrożona to świetny dodatek do obiadu lub zdrowa przekąska. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Smakowita zapiekanka z warzyw korzeniowych

Smakowita zapiekanka z warzyw korzeniowych

Warzywa korzeniowe są niedrogie i bardzo zdrowe. Przygotuj na obiad zapiekankę z ziemniaków, pietruszki i selera - będzie aromatycznie, sycąco i pysznie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Domowy chleb bez zagniatania: tylko 4 składniki!

Domowy chleb bez zagniatania: tylko 4 składniki!

Z tym przepisem krok po kroku samodzielnie upieczesz chleb i to bez zagniatania. W tym szybkim i łatwym przepisie na ciasto chlebowe wykorzystasz tylko cztery składniki. Domowy chleb bez zagniatani, bez wyrabiania, smakuje jak z piekarni. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Zapiekanka z czerstwego chleba - sposób na wykorzystanie nadmiaru pieczywa

Zapiekanka z czerstwego chleba - sposób na wykorzystanie nadmiaru pieczywa

Zapiekanka z czerstwego chleba to doskonały sposób na wykorzystanie nadmiaru pieczywa, a także resztek wędlin i warzyw. Można zamienić paprykę na inne warzywa, szynkę na kiełbasę - uzyskując inny smak zapiekanki.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Oryginalny podpłomyk z pieczarkami i pomidorkami

Oryginalny podpłomyk z pieczarkami i pomidorkami

Podpłomyk to tradycyjny polski placek. Nie musi on jednak w niczym przypominać kuchni Piasta Kołodzieja. Zwykły przaśny placek można zamienić w oryginalny podpłomyk z pieczarkami i pomidorkami w stylu włoskim. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Miodowe kotlety wieprzowe z piekarnika

Miodowe kotlety wieprzowe z piekarnika

Pyszne, rozpływające eis w ustach, soczyste kotlety wieprzowe w miodowo-rozmarynowym sosie smakują obłędnie. najlepiej podać je z ziemniakami z wody i mieszanką świeżych sałat lub bukietem gotowanych warzyw.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Biała kiełbasa z cydrem: przepis na pieczoną białą kiełbasę

Biała kiełbasa z cydrem: przepis na pieczoną białą kiełbasę

Biała kiełbasa pieczona z cydrem to pomysł jak ją przyrządzić na obiad - gdy biała parzona już się ci znudziła. Dodatek jabłka, cebuli i cydru sprawia, że kiełbasa zyskuje na charakterze, smaku i aromacie. To danie niedrogie i  łatwe do przygotowania.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Biała kiełbasa w piwie: przepis nie tylko na Wielkanoc

Biała kiełbasa w piwie: przepis nie tylko na Wielkanoc

Biała kiełbasa to jedno z obowiązkowych dań na Wielkanoc. Zazwyczaj biała kiełbasa pojawia się jako dodatek do wielkanocnego żuru. Ale sposoby przyrządzania białej kiełbasy na Wielkanoc są rozmaite. Wypróbuj tę ciekawa propozycję - oto przepis na białą kiełbasę w piwie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Roladki schabowe w sosie serowym

Roladki schabowe w sosie serowym

Roladki schabowe w sosie serowym to proste danie do przygotowania w niedługim czasie. Krótka lista składników, nieskomplikowany sposób przygotowania i znakomity efekt - oto zalety naszego przepisu!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 160