Pieczone

Pieczenie to swoista inżynieria kuchenna. Precyzyjnie dobrana temperatura, dobrze oszacowany czas i termoobieg (lub bez niego) potrafią zamienić niepozorne produkty w kulinarne arcydzieła. Grupa pieczonych dań jest bardzo szeroka - od przystawek przez dania mięsne i rybne, zapiekanki, pizze aż po ciasta i babeczki.

Pieczone

Pieczone wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Puree ziemniaczane zapiekane z tartym serem: łatwy przepis na wczorajsze ziemniaki

Puree ziemniaczane zapiekane z tartym serem: łatwy przepis na wczorajsze ziemniaki

Puree ziemniaczane zapiekane z tartym serem to zimą moje ulubione danie na pocieszenie. Używam zarówno świeżo przygotowanego i ostudzonego puree, jak i ziemniaków gotowanych poprzedniego dnia. Do tego ścieram resztki serów z lodówki i gotowe. Jakie to sery? Dla bardziej wyrafinowanego smaku staram się używać mieszanki twardych serów (parmezan, pecorino, bursztyn) oraz miękkich serów żółtych (mozzarella, gouda, podlaski). Można również dodać serów wędzonych, jeśli lubicie ten smak. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kurczak pieczony w całości: przepis na kurczaka [WIDEO]

Kurczak pieczony w całości: przepis na kurczaka [WIDEO]

Kurczak pieczony w całości to łatwe i efektowne danie. Przygotowanie pieczonego kurczaka jest banalnie proste. Sprawdź jak doprawić mięso, aby było smaczne i jak je piec, aby nie wyschło. Podajemy dobry przepis na soczystego kurczaka pieczonego w całości. Kurczaka z chrupiącą skórką. Palce lizać!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Kurczak pieczony na soli: najprostszy przepis na kurczaka pieczonego

Kurczak pieczony na soli: najprostszy przepis na kurczaka pieczonego

Kurczak pieczony na soli  jest  delikatny i soczysty. Przepis na pieczonego w ten sposób kurczaka jest tak prosty, że poradzi sobie z nim każdy  kuchenny laik. A efekt - pycha!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Cholera - wytrawna tarta szwajcarska z ziemniakami

Cholera - wytrawna tarta szwajcarska z ziemniakami. Poznaj sekretny przepis!

Cholera ze Szwajcarii. Pod tą frapującą nazwą kryje się wytrawna tarta, której przepis kultywowany jest od XIX w. Nadzienie tarty z kruchego lub listkowego ciasta to gotowane ziemniaki, jabłka, por i wędzony boczek. To połączenie jest absolutnie genialne. Ale największy sekret to dodatek szwajcarskiego sera do raclette. To ten niezwykle topliwy i pyszny ser nadaje potrawie ostateczny smak. Poznaj sekretny przepis na wytrawną tartę ze Szwajcarii!

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Kruche cynamonki: łatwy przepis na domowe ciasteczka [FOTO KROK PO KROKU]

Kruche cynamonki: łatwy przepis na domowe ciasteczka [FOTO KROK PO KROKU]

Kruche cynamonki to pyszne ciasteczka domowe. Bo, jak mawiała pewna bohaterka literacka, w porządnym domu zawsze powinno coś być do herbaty. Odkąd jestem szczęśliwą posiadaczką malaksera uwielbiam ten łatwy przepis na ciasteczka pachnące cynamonem. Teraz zamiast siekać składniki kruchego ciasta nożem, robi to za mnie malakser. Bosko! Zatem do dzieła! (Zobacz galerię zdjęć z instrukcją krok po kroku, jak upiec ciasteczka z cynamonem)

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ciasto CYGANKA - magiczny czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i wiśniową konfiturą

Ciasto CYGANKA - magiczny czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i wiśniową konfiturą

Cyganka to przepyszne ciasto na bazie kakaowego biszkoptu. Pomiędzy jego blatami znajdziemy delikatny, aksamitny i słodki krem budyniowy, którego smak przełamuje masa z wiśniowej konfitury o delikatnym, kwaskowym posmaku.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Rozgrzewająca zupa z pieczonych warzyw: idealna do kubka

Rozgrzewająca zupa z pieczonych warzyw: idealna do kubka

Maczanie chleba w tej aromatyczne, pysznej zupie z pieczonych warzyw jest jedną z najprzyjemniejszych czynności. Przygotujcie dużą porcję tej zupy-krem, podzielcie na porcje i zamroźcie w szczelnych pojemnikach. Wystarczy rozmrozić i podgrzać, aby uzyskać super szybki lunch w domu lub do pracy.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Obłędne nóżki kurczaka zapieczone w sekretnym sosie: łatwy przepis na obfity obiad palce oblizać!

Obłędne nóżki kurczaka zapieczone w sekretnym sosie: łatwy przepis na obfity obiad palce oblizać!

Nóżki kurczaka uwielbiają wszyscy. Warto skorzystać z promocji w sklepach i upiec najsmaczniejsze, najłatwiejsze i najbardziej soczyste udka i pałki. Tak upieczone mięso po prostu rozpływa się w ustach! Palce lizać! Cała tajemnica ich smaku tkwi w genialnym sosie przygotowanym z mieszaniny jogurtu, majonezu i keczupu. Polecam gorąco!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Greckie racuchy z serem feta z patelni lub piekarnika: łatwy przepis na genialną przekąskę

Greckie racuchy z serem feta z patelni lub piekarnika: łatwy przepis na genialną przekąskę

Greckie racuchy z serem feta to moje danie na pocieszenie. Uwielbiam gorące racuchy z fetą jeść prosto z patelni. Może to niezdrowe, ale za to bardzo przyjemne. Przepis na te proszkowe, puszyste placki jest bajecznie łatwy. Jeśli nie chcecie smażyć, możecie racuchy upiec! Polecam na wszystkie dole i niedole! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Dorsz pieczony w folii: sprawdzony przepis!

Dorsz pieczony w folii: sprawdzony przepis!

Dorsz pieczony w folii do doskonały pomysł na kolację - danie jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Idealne dla tych, którzy się odchudzają i walczą z cholesterolem. Jak upiec dorsza w folii aluminiowej? Podajemy sprawdzony przepis!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Strona 1 z 213