Przekąska dla małych i dużych. Przygotujesz ją w kilka minut

Dieta wegetariańska
Pyszne, proste i smakowite - jabłkowe krążki w czekoladzie to idealne przekąska na deser. Wystarczy kilka składników, by przygotować te przepyszne kąski. Do idealny sposób na przekąskę lub deser, który pokochają dzieci i dorośli.
Prosta i pyszna przekąska na słodko. Wystarczy kilka składników
Krążki jabłkowe z czekoladą to idealna przekąska. Wystarczy kilka składników, by ją przygotować, a smakuje niesamowicie. To przekąska, która zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Jeśli więc masz ochotę na ciekawą przekąskę na słodko, te jabłka sprawdzą się idealnie.
Ich przygotowanie nie należy do trudnych. Wystarczy wydrążyć jabłka, pokroić je na cieniutkie plasterki, zanurzyć w cynamonowym cukrze, a następnie upiec. Kiedy krążki już całkowicie wystygną, moczymy je w rozpuszczonej czekoladzie z olejem kokosowym i odstawiamy do stężenia.
Jeśli chcemy oszczędzić sobie trochę czasu i kalorii, możemy całkowicie pominąć pieczenie jabłek z cukrem. Nawet świeże krążki jabłkowe zamoczone w czekoladzie będą świetną przekąską na słodko.
Ten przepis jest prosty, pyszny i bezproblemowy - tu nie ma się co nie udać. Jeśli więc nie mamy pomysłu na słodką przekąskę, sprawdzi się on idealnie. Wystarczy dosłownie kilka kroków, by móc rozkoszować się tymi smakołykami.
SKŁADNIKI
- 2 duże jabłka
- 150 g czekolady
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 2 łyżki mielonego cynamonu
- 1 szklanka cukru
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 225 stopni.
- Jabłka wydrążamy.
- Kroimy jabłka na cienkie plasterki.
- Cukier mieszamy z cynamonem.
- Plasterki jabłka zanurzamy w cukrze.
- Układamy na blaszce do pieczenia.
- Pieczemy około godziny, obracając w połowie.
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z olejem kokosowym.
- Zanurzamy plasterki w czekoladzie i odstawiamy do stężenia.