Z cukinii i tego pysznego twarożku robię znakomitą przekąskę. Prezentuje się zjawiskowo i smakuje wybornie

Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Szukacie przepisu na pyszną i atrakcyjną przekąskę? Obłędne roladki z cukinii wypełnione aromatycznym twarożkiem to pomysł na małe co nieco na każdą okazję. Zachwycą wyglądem, a po pierwszym kęsie oczarują wybornym smakiem. Jak zrobić wyjątkowo smaczne roladki z cukinii z twarożkiem? Oto łatwy i szybki przepis na znakomitą przekąskę.
Czym faszerować roladki z cukinii?
W tym prostym przepisie roladki z cukinii skrywają pełne smaku i aromatu nadzienie. Przygotowuje się je z kilku łatwo dostępnych i niedrogich produktów. Do przygotowania farszu potrzebne są cztery składniki i dwie przyprawy, które każdy ma w domu.
Nadzienie do roladek z cukinii robi się z sera twarogowego półtłustego. Dodaje się do niego jogurt naturalny, czosnek i świeżą bazylię. Farsz doprawia się solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Składniki wystarczy wymieszać i rewelacyjne nadzienie do roladek cukiniowych jest gotowe.
Jak zrobić roladki z cukinii z twarożkiem?
Przepis na smakowite roladki przygotowane z cukinii i wypełnione aromatycznym nadzieniem z twarożku jest banalnie łatwy. Przygotowanie nie jest też czasochłonne. Az trudno uwierzyć, że tę zjawiskową przekąskę można zrobić tak szybko. Jest gotowa w niecałe pół godziny.
Jak więc przyrządzić przepyszne i efektowne roladki z cukinii i twarożku? Najlepiej wybrać ten prosty i szybki przepis. Dzięki temu, że czynności zostały tak dobrze opisane, przygotowanie znakomitych roladek z cukinii to bułka z masłem.
- 1. krok – pokrojenie cukinii i podsmażenie jej na patelni
- 2. krok – przygotowanie nadzienia z twarożku i pozostałych składników
- 3. krok – nałożenie twarożku na cukinię i zwinięcie w roladki
- 4. krok – schłodzenie roladek z cukinii i twarożku w lodówce
Jak podawać roladki z cukinii i twarożku?
Ten łatwy przepis zawsze warto mieć pod ręką. Pyszna przekąska w postaci roladek z cukinii i twarożku zachwyci każdego. Oczaruje nie tylko atrakcyjnym wyglądem, ale i obłędnym smakiem. Takie roladki to pomysł na imprezową przekąskę lub przystawkę przed rodzinnym obiadem. Sprawdzą się też na kolację. Tak naprawdę roladki z cukinii i twarożku smakują zawsze i każdemu bez względu na okoliczności czy porę dnia.
SKŁADNIKI
- 2 cukinie
- 200 g twarogu półtłustego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Umyte cukinie pokroić wzdłuż na plastry o grubości około 0,5 cm.
- Każdy plaster skropić oliwą z oliwek i podsmażyć na patelni. Przełożyć na deskę wyłożoną ręcznikiem papierowym i odstawić do ostygnięcia.
- Twaróg przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną bazylię. Wlać jogurt i doprawić solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać.
- Każdy plaster cukinii posmarować twarożkiem i zwinąć w roladkę. Ułożyć na desce lub talerzu.
- Wstawić do lodówki na 2 godziny.
- Podawać jako przekąskę lub na kolację.