Zamiast zwykłych mielonych, robię kotlety z łososia. Ich smak zachwyca

Dieta bezglutenowa
Dieta niskokaloryczna
Lekkie, pyszne i proste w przygotowaniu. Kotlety z łososia to idealna alternatywa dla zwykłych mielonych. Mają niesamowity aromat, a smakują wybornie. Wystarczy kilka składników, by je przygotować, a cała rodzina będzie zachwycona wynikiem.
Kotlety z łososia na każdy dzień. Idealne połączenie smaków
Lekkie, chrupiące z wierzchu i miękkie w środku kotleciki z łososia to danie, które idealnie sprawdzi się nie tylko na piątkowy obiad. Są proste do przygotowania, a smakują wyśmienicie. Zapomnij więc o paluszkach rybnych i zamiast tego sięgnij po wyborne kotlety z łososia.
Te kotleciki świetnie sprawdzą się do burgerów, jak i danie z dodatkiem ziemniaków i świeżej surówki. Są niezwykle proste do przygotowania, a ich smak zachwyci każdego. Wystarczy kilka minut, by mieć gotowy przepyszny i sycący obiad.
Jeśli więc nie wiesz, co przygotować z ryby, ten przepis będzie dla ciebie perfekcyjnym wyborem. Smak w połączeniu z prostotom to para idealna. Nie ma co się dłużej zastanawiać, ten przepis sprawdzi się na każdą porę dnia.
Jeśli chcemy możemy również trochę z nimi poeksperymentować. Sprawdzą się tu takie dodatki jak papryka, cebula czy czosnek. Wszystko zależy od tego, jak intensywnie smakować ma nasz kotlecik. Dobrym pomysłem będzie również dodanie trochę bułki tartej i wstawienie ich na chwilę do zamrażarki - wtedy masa lepiej się będzie trzymała.
SKŁADNIKI
- 500 g filetu z łososia bez skóry
- 2 łyżeczki curry
- 2 cm korzenia imbiru
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- pęczek kolendry
- 1 łyżka oleju
- cytryna
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Łososia kroimy na kawałki.
- Wrzucamy go do blendera z imbirem, curry, sosem sojowym i kolendrą.
- Miksujemy, aż do uzyskania masy.
- Formujemy kotlety.
- Smażymy na rozgrzanym oleju przez około 5 minut z każdej strony.