Mięso ryb, zwłaszcza morskich, jest bardzo pożywne i zdrowe. Ryby są tez bardzo smaczne, choć nie wszyscy je lubią. Ale i na to są sposoby i... przepisy.
Chrupiąca ryba smażona
Smażona ryba będzie chrupiąca jeśli użyjemy odpowiedniej panierki. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Ryba po podhalańsku - przepis na rybę w góralskim stylu
Ryba po podhalańsku to pyszne danie jednogarnkowe. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Ryba pod kruszonką
Ryba pod kruszonką to aromatyczna propozycja na danie rybne. Pachnąca melisa i ziołami prowansalskimi potrawa przypadnie do smaku każdemu. Najlepiej podać ją z ugotowanym na sypko ryżem i surówką colesław. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Ryba z grilla
Rybę z grilla warto przygotować w towarzystwie aromatycznych dodatków. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Ryba zapiekana z kukurydzą
Ryba zapiekana z kukurydzą to pomysł na szybkie danie rybne. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Ryba w pomidorach
Delikatne filety z dorady lub soli znakomicie smakują zapieczone z pomidorami. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Ryba jednogarnkowa z ziemniakami i warzywami na ostro
Ryba z ziemniakami i warzywami na ostro to pyszna i łatwa do przygotowania potrawa, sycąca i rozgrzewająca. Tak przygotowana ryba nie jest nasiąknięta tłuszczem, jest soczysta i pełna smaku, a także o wiele zdrowsza niż smażona. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Ryba w piwnym cieście
Ryba w cieście piwnym smakuje dużym i małym. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Ryba zapiekana w śmietanie
Ryba w białym sosie to delikatne danie idealne na piątkowy obiad. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Ryba duszona z warzywami
Ryba duszona z warzywami to lekkostrawny posiłek. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Ryba w sosie cytrynowo-musztardowym - zapiekana ryba w kilka chwil
Ryba w sosie cytrynowo-musztardowym podana na czarnym talerzu. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Ryba po hiszpańsku - przepis na rybę zapiekaną w warzywnym sosie
Aromatyczne i łatwe do przygotowania danie - ryba zapiekana w warzywnym sosie. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Mintaj zapiekany w porach
Mintaj zapiekany w porach to łatwe do przygotowania danie, które smaczne będzie także gdy użyjemy innej chudej ryby - najlepiej morskiej, ale jeśli dysponujemy rybami słodkowodnymi - także sprawdzą się w tym wydaniu. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Ryba w chrupiącej panierce i ostrym sosie chili
Pyszna ryba smażona w chrupiącej panierce, doskonale smakuje z dodatkiem sosu chili z nutą słodyczy. PRZEPIS