Smakowite roladki schabowe z fasolką i papryką: atrakcyjne pyszności

Smakowite roladki schabowe z fasolką i papryką: atrakcyjne pyszności
Autor: Shutterstock Gdy chcesz , by roladki były mniej kaloryczne, zamiast  je panierować, owiń mięso w plasterki chudego boczku
średni
35 min
4

Smakowite roladki schabowe z farszem ze świeżych warzyw, to idealne danie na niedzielny lub uroczysty obiad. Pyszne mięso, warzywa zatopione w smakowitym serze, chrupiąca panierka - czego trzeba więcej? Chyba tylko sosu czosnkowego, by wzbogacić smak!

Polecamy też:

Zapiekanka majonezowa z fasolki szparagowej

Babka z gotowanych ziemniaków z fasolką szparagową

Cytrynowa pierś kurczaka z fasolką szparagową w 30 minut

Makaronowe wstążki z cukinią, fasolką, marchewką i serem ricotta

Pęczotto z fasolką szparagową

Wątróbka duszona z papryką i fasolką

 

Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Płaty schabu rozbijamy na cieniutkie plastry,posypujemy z każdej strony czubricą,solą i pieprzem.Odstawiamy na 20 minut do lodówki.
  • fasolkę szparagową gotujemy na półmiękko w osolonym wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do wystygnięcia.
  • Por kroimy w krążki, paprykę czerwoną w paseczki,ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Równomiernie rozkładamy warzywa na mięsie, posypujemy startym serem, zawijamy w roladki.
  • Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem.
  • Smażymy na oleju, na wolnym ogniu pod przykryciem, aż będą miękkie i upieczone w środku.