Pęczotto z fasolką szparagową

Pęczotto z fasolką szparagową

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Bezmięsne danie główne lub świetny dodatek do smażonego mięsa

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Pęczotto z fasolką szparagową to świetne danie obiadowe. Smaczne i łatwe w przygotowaniu. Dostarcza sporej dawki składników odżywczych, syci na długo i jest bardzo aromatyczne dzięki dodatkowi świeżego koperku, chrupiącego sezamu i wyrazistego sosu sojowego. Najlepiej smakuje na ciepło, ale można je również potraktować jako sałatkę i zjeść na zimno.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Fasolkę pokroić na kawałki. Czosnek drobno posiekać.

  • Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek i kaszę. Smażyć 1-3 minuty. Nie przypalić czosnku.

  • Dodać fasolkę szparagową i smażyć jeszcze 2-4 minuty. Pod koniec dodać sezam i sos sojowy.

  • Wlać wino i gotować jeszcze 2-4 minuty. Wlać bulion i gotować, aż kasza spęcznieje. 

  • Zdjąć z ognia, dodać posiekany koperek i wymieszać.

Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,2