Pożywna kiełbasa biała duszona z papryką w 15 minut
Biała kiełbasa duszona z papryką w pomidorowym sosie to pikantne i wyraziste danie idealne na ciepłą kolację. Taki posiłek przygotujesz w 15 minut, ponieważ potrzeba od niego kiełbasy parzonej. Wystarczy podgrzać składniki i gotowe.
Sprawdź też:
Jak wybrać dobrą białą kiełbasę? Co trzeba o niej wiedzieć?
Biała kiełbasa: jaki jest jej skład? Z czego się robi białą kiełbasę?
Polecamy także:
Biała kiełbasa na śmietanie: jak zrobić domową kiełbasę
Biała kiełbasa gotowana: jak prawidłowo ugotować białą kiełbasę
Biała kiełbasa pieczona: jak upiec białą kiełbasę?
Biała kiełbasa smażona - sposób przygotowania
Biała kiełbasa ze śliwkami: oryginalny pomysł na białą kiełbasę
Biała kiełbasa w szarym sosie - wg Magdy Gessler
Biała kiełbasa z konfiturą z czerwonej cebuli
Na zaostrzenie apetytu przed obiadem warto podać kieliszek czegoś smakowitego. Przepisy na znakomite aperitify znajdziesz tutaj
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 500 g kiełbasy białej parzonej
- 1 cebula
- 2 papryki czerwone
- 1 słoik pieczarek w occie
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżeczki oregano
- 2 łyżeczki cząbru
- 2 łyżki wody
- 2 łyżeczki mąki
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kiełbasę pokroić na grube plasterki. Wyłożyć na patelnie z odrobiną rozgrzanego oleju i smażyć do zrumienienia.
- Dodać cebulę i paprykę pokrojone w kostkę. Smażyć do zeszklenia cebuli.
- Dodać pokrojone w kostkę lub marynowane pieczarki.
- Doprawić oregano i cząbrem. Dodać przecier pomidorowy. Zagotować.
- Do wody dodać mąkę i wymieszać.
- Mieszaninę maki z wodą wlać na patelnię, zamieszać i doprowadzić do wrzenia.
- Podawać z pieczywem lub ryżem.