Biała kiełbasa z konfiturą z czerwonej cebuli

Biała kiełbasa z konfiturą z czerwonej cebuli

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Konfitura z czerwonej cebuli znakomicie smakuje podana do białej kiełbasy.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Białą kiełbasę można serwować na różne sposoby. Proponujemy wersję pieczoną, podawaną z konfiturą z czerwonej cebuli.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kiełbasę posmaruj delikatne olejem i wstaw na 20 minut do rozgrzanego do 180°C piekarnika.

  • Cebulę pokrój w piórka, podsmaż na maśle, dodaj wino, ocet balsamiczny.

  • Duś na małym ogniu około 15 minut. Pod koniec dodaj miód, majeranek, dopraw solą i pieprzem.

  • Podawaj z pieczoną białą kiełbasą.

Ocena: 4,4