Świąteczne pierniczki Anny Starmach. Pyszne i bardzo proste!

jak-zrobic-krakowskie-pierniczki-przepis.jpg
Autor: Shutterstock Kruche, korzenne pierniczki na święta będą uroczą ozdobą stołu
łatwy
40 min
4

Świąteczne pierniczki wcale nie muszą być pracochłonne - przekonuje Anna Starmach i poleca swój przepis na proste, szybkie pierniczki na Boże Narodzenie. Korzenne, kruche pierniki będą nie tylko pyszną przekąską do herbaty, ale też uroczą ozdobą stołu. Oto przepis na pierniczki świąteczne Anny Starmach.

Pierniczki najlepiej smakują po upływie około 2 tygodni.

Znane i lubiane torty bez pieczenia. Sprawdź!

Sprawdź także:

Jakie foremki do pierniczków wybrać?

Jak zrobić domowy lukier?

Jak ozdobić świąteczne pierniczki?

Posypka, brokat, lukier: czym i jak dekorować pierniczki?

Kulinarne gadżety - jak zrobić wyjątkowe ciasteczka na Święta

Polecamy również inne przepisy na świąteczne ciasteczka:

Niemieckie pierniczki migdałowe

Pierniczki z powidłami śliwkowymi i miodem

Miodowo-korzenne pierniczki

Kruche ciasteczka na święta - przepis Ewy Wachowicz

Ciasteczka świąteczne według przepisu Anny Starmach

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Podgrzej miód, wymieszaj go z mąką, miękkim masłem, cukrem, jajkiem i resztą składników. Wymieszaną masę odłóż na godzinę do lodówki.
  • Po tym czasie cienko rozwałkowuj porcje ciasta, podsypując je mąką. Wykrawaj pierniczki i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Ciasteczka piecz 10-12 minut w temperaturze 180 stopni C.
  • Gotowe pierniczki możesz udekorować kolorowym lukrem.