Ciasto cukrowe z orzechami laskowymi - przepis na puszysty orzechowy drożdżowiec
Smakowite roladki schabowe z fasolką i papryką: atrakcyjne pyszności

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Gdy chcesz , by roladki były mniej kaloryczne, zamiast je panierować, owiń mięso w plasterki chudego boczku
Ocena: 5,0
Poziom: ŚREDNI
Czas: 35 MINUT
Porcja dla: 6 OSÓB
Smakowite roladki schabowe z farszem ze świeżych warzyw, to idealne danie na niedzielny lub uroczysty obiad. Pyszne mięso, warzywa zatopione w smakowitym serze, chrupiąca panierka - czego trzeba więcej? Chyba tylko sosu czosnkowego, by wzbogacić smak!
Składniki
6 plastrów schabu
20 dag zielonej fasolki szparagowej
kawałek pora
15 dag żółtego sera
sól i świeżo mielony pieprz
czubrica zielona
2 jajka
bułka tarta
4 łyżki sezamu
olej do smażenia
Przygotowanie krok po kroku:
Płaty schabu rozbijamy na cieniutkie plastry,posypujemy z każdej strony czubricą,solą i pieprzem.Odstawiamy na 20 minut do lodówki.
fasolkę szparagową gotujemy na półmiękko w osolonym wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do wystygnięcia.
Por kroimy w krążki, paprykę czerwoną w paseczki,ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Równomiernie rozkładamy warzywa na mięsie, posypujemy startym serem, zawijamy w roladki.
Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem.
Smażymy na oleju, na wolnym ogniu pod przykryciem, aż będą miękkie i upieczone w środku.
Polecamy też:
Zapiekanka majonezowa z fasolki szparagowej
Babka z gotowanych ziemniaków z fasolką szparagową
Cytrynowa pierś kurczaka z fasolką szparagową w 30 minut
Makaronowe wstążki z cukinią, fasolką, marchewką i serem ricotta
Wątróbka duszona z papryką i fasolką
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska