Surówka z kapusty czerwonej z winogronami SIOSTRY ANASTAZJI

Surówka z kapusty czerwonej z winogronami SIOSTRY ANASTAZJI

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Surówka z kapusty czerwonej z winogronami SIOSTRY ANASTAZJI

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Surówka z kapusty czerwonej z winogronami jest kolorowa, zawiera bogactwo witamin, jest prosta i doskonale pasuje do dań mięsnych lub rybnych.

Składniki

  • 1 średnia główka kapusty czerwonej
  • 1 winne jabłko
  • 300 g zielonych winogron
  • 1 pęczek koperku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny.

  • Jabłko obrać i zetrzeć tak, jak kapustę. Winogrona przekroić na pół, wybrać pestki.

  • Koperek drobno posiekać.

  • Wszystkie składniki połączyć, dodać oliwę i pozostały sok z cytryny. Wymieszać i doprawić.

  • Udekorować połówkami winogron.