Surówka z kapusty czerwonej z winogronami SIOSTRY ANASTAZJI

2021-03-29
Surówka z kapusty czerwonej z winogronami SIOSTRY ANASTAZJI
Autor: Shutterstock Surówka z kapusty czerwonej z winogronami SIOSTRY ANASTAZJI
łatwy
15 min
4

Surówka z kapusty czerwonej z winogronami jest kolorowa, zawiera bogactwo witamin, jest prosta i doskonale pasuje do dań mięsnych lub rybnych.

Wypróbuj inne winogronowe przepisy

Kompot z winogron ogrodowych: przetwory z winogron

Winogrona: sok z czarnych winogron na zimę [przepis]

Jak zrobić wino z polskich winogron PORADNIK + PRZEPIS + WIDEO

Winogrona w miodzie - oryginalny przepis

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kapustę oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny.
  • Jabłko obrać i zetrzeć tak, jak kapustę. Winogrona przekroić na pół, wybrać pestki.
  • Koperek drobno posiekać.
  • Wszystkie składniki połączyć, dodać oliwę i pozostały sok z cytryny. Wymieszać i doprawić.
  • Udekorować połówkami winogron.