Zapiekanki

Kultowe zapiekanki wróciły do barów i restauracji w nowej, jeszcze pyszniejszej odsłonie. Ale możliwości przygotowywania zapiekanek w domu są jeszcze większe! Z makaronem, mięsem, kaszą, a może rybne, warzywne czy wegetariańskie? Pomysłów na szybki obiad z zapiekanką w roli głównej nigdy nie brakuje!

Zapiekanki

Zapiekanki wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Przepis na zapiekane bakłażany z pomidorami i parmezanem

Przepis na zapiekane bakłażany z pomidorami i parmezanem

Zapiekane bakłażany z pomidorami i serem będą pysznym daniem na obiad lub kolację, a dzięki szczególnemu sposobowi przyrządzania, zachwycą również swoim wyglądem. Podajemy dobry przepis na oryginalnie podane bakłażany z pomidorami, mozzarellą i parmezanem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Zapiekanka z kaszy jaglanej: przepis

Zapiekanka z kaszy jaglanej: przepis

Szalenie modna kasza jaglana ma zarówno swoich zapalonych zwolenników, jak i wrogów. Tych pierwszych nie trzeba przekonywać, a drugim podsuwamy przepis na pyszną zapiekankę z kaszy jaglanej.

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Zapiekanka z cukinii z mniszkiem i z sosem pomidorowym: przepis

Zapiekanka z cukinii z mniszkiem i z sosem pomidorowym: przepis

Cukinia jest niskokaloryczna, zdrowa i delikatna w smaku. Dania z jej udziałem przyrządza się wyjątkowo łatwo. Tym razem podajemy przepis na zapiekankę z cukinii z sosem pomidorowym. Sprawdź, jak ją przygotować.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zapiekanka z cukinii i bakłażanów z mozzarellą - przepis

Zapiekanka z cukinii i bakłażanów z mozzarellą - przepis

Bakłażany, cukinia, pomidory, czosnek, bazylia... start! Za chwilę przygotujesz z nich smaczną zapiekankę warzywną. Na obiad lub ciepłą kolację. Podajemy prosty przepis na danie z kuchni wegetariańskiej. Miłośnicy mięsa mogą dodać do niej paseczki grillowanego kurczaka.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryż

Ryż "a la Radziwiłł" - przepis na ryż z rydzami

Dania z ryżu z grzybami, chociaż dzisiaj nie są już aż tak popularne, nadal smakują wyśmienicie. Dlatego też proponujemy coś specjalnego. Ryż z grzybami "a la Radziwiłł" Sprawdź, jak go przygotować.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zapiekanka z młodych ziemniaków z kurkami w sosie śmietanowym: przepis

Zapiekanka z młodych ziemniaków z kurkami w sosie śmietanowym: przepis

Produkty sezonowe smakują wspaniale, zwłaszcza, kiedy łączy się je ze sobą. Tym razem proponujemy zapiekankę z młodych ziemniaków z kurkami w sosie śmietanowym. Sprawdź, jak ją przygotować.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Rurki cannelloni z mięsem mielonym i papryką

Rurki cannelloni z mięsem mielonym i papryką

Z nadziewaniem rurek cannelloni jest trochę tak, jak z lepieniem pierogów. Trochę przy tym więcej pracy, ale efekt zdecydowanie wart jest zachodu. To niebanalny i zachwycający smakiem sposób podania makaronu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zapiekanka z cukinii, ziemniaków i pomidorów: przepis na pyszny obiad wege

Zapiekanka z cukinii, ziemniaków i pomidorów: przepis na pyszny obiad wege

Cukinia jest warzywem wszechstronnym - można ją jeść zarówno na surowo, jak i na ciepło. Świetnie smakuje w formie zapiekanej - z ziemniakami i pomidorami. Sprawdź, jak zrobić zapiekankę z cukinii - podajemy dobry przepis na danie wege.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Lasagne z tuńczykiem, cukinią i awokado: łatwy przepis

Lasagne z tuńczykiem, cukinią i awokado: łatwy przepis

Lasagne to sycące włoskie danie, w którym makaronowe płaty pysznie łączą się z aromatycznym farszem. Sprawdź, jak zrobić lasagne z tuńczykiem, cukinią i awokado. Podajemy przepis Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 80 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Cannelloni nadziewane bakłażanem i szpinakiem, zapiekane z mozarellą

Cannelloni nadziewane bakłażanem i szpinakiem, zapiekane z mozarellą

Makaron cannelloni (rurki) doskonale nadaje się do nadziewania rozmaitymi farszami. Tutaj podajemy przepis na cannelloni nadziewane bakłażanem, pieczarkami i szpinakiem, zapiekane z mozzarellą w sosie pomidorowym. To pyszne i aromatyczne danie wegetariańskie, które pokocha cała rodzina.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 10