Zupy

Zupy - przepisów na nie są tysiące. Latem jemy pyszne i zdrowe chłodniki, jesienią sezonowe zupy z dojrzałymi warzywami i owocami, zimą rozgrzewamy się sycącymi i gęstymi potrawami, a wiosną zupy uzupełniają niedobory minerałów i witamin. Zupę łatwo da się ugotować, a fantazja kulinarna jest przy tym bardzo pożądana.

Zupy

Zupy wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Jarzynowa z fasolowymi klopsikami: przepis na pyszną zupę z pulpetami z fasoli

Jarzynowa z fasolowymi klopsikami: przepis na pyszną zupę z pulpetami z fasoli

Jarzynowa z fasolowymi klopsikami to obfita zupa z warzyw, prosta, pyszna, idealne danie na pocieszenie. Jest pełna warzyw, pulpetów z białej fasoli w aromatycznym bulionie. To naprawdę sycący wegański posiłek w jednej misce, który spodoba się każdemu, kto dba o swoje zdrowie!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zupa z opieniek: pyszna grzybowa z opieńki miodowej

Zupa z opieniek: pyszna grzybowa z opieńki miodowej

Zupa ze świeżych opieniek to niezwykle smaczna i sycąca grzybowa.  Opieńka miodowa, groźny szkodnik drzew, rośnie nie tylko na powalonych kłodach, ale również na żywych drzewach. Jednocześnie to jeden z najwyżej cenionych gatunków grzybów leśnych. Najczęściej owocniki opieńki są marynowane lub solone. Zupa z nich w pełni ujawnia doskonały smak. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zupa z porów i białego sera na jogurcie - smaczna, pożywna i tania

Zupa z porów i białego sera na jogurcie - smaczna, pożywna i tania

Zupa z porów i białego sera na jogurcie to smaczna, pożywna i tania zupa rodem z kuchni bułgarskiej. Choć połączenie w jednej potrawie porów i białego sera może się wydawać nieco nieoczywiste, to zupa jest naprawdę dobra.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zupa z czerwonej kapusty z sokiem jabłkowym: oryginalny przepis

Zupa z czerwonej kapusty z sokiem jabłkowym: oryginalny przepis

Proponujemy zupę z czerwonej kapusty z sokiem jabłkowym. Doskonały smak i ciekawy kolor to jej znaki rozpoznawcze. Nie wiesz co zrobić z czerwonej kapusty? Przepisy na nią nie są zbyt popularne, ale warto je poznawać i odkrywać!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem

Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem

Rosół z naleśnikowymi roladkami i szczypiorkiem to propozycja na zwykłą-niezwykłą zupę. Zwykłą, bo rosół gotujemy absolutnie tradycyjnie. Niezwykłą, bo zamiast makaronu podajemy go z naleśnikami. Takie ślimaczki z ciasta naleśnikowego wyglądają bardzo efektownie. Zaskocz rodzinę niedzielnym rosołem w nowej odsłonie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Pomidorowa z papryką i tortellini: ekspresowa zupa z gotowymi pierożkami

Pomidorowa z papryką i tortellini: ekspresowa zupa z gotowymi pierożkami

Znacie to uczucie, gdy po pracy wpadacie jak wicher do domu, bo przecież trzeba jeszcze zawieźć dzieci na zajęcia dodatkowe? Ja znam to doskonale. W takie dni ratuje mnie zupa, którą mogę przygotować w 20 minut. Wystarczy dobrze zaopatrzona spiżarka w sprytne mrożonki, gotowe przetwory i... tortellini. Zatem do dzieła!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Jedwabista zupa dyniowa z rukolą i czerwoną cebulą

Jedwabista zupa dyniowa z rukolą i czerwoną cebulą

Jedwabista zupa dyniowa z rukolą i czerwoną cebulą to prosty posiłek z sezonowych produktów, który pasuje zarówno na codzienny obiad, jak i wystawne przyjęcie. Taka zupa to symfonia znakomicie połączonych smaków i tekstur. Słodka dynia i marchewka oraz wyrazisty czosnek i imbir połączone w pysznym kremie o przyjemnej, gładkiej konsystencji, odświeżająca cytrusowa nuta pomarańczy, chrupiąca czerwona cebula i lekko orzechowa, świeża rukola połączone razem dają niesamowity efekt - smakowy i wizualny.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Diabelska zupa z kani czubajki: jak zrobić pikantną grzybową z kani

Diabelska zupa z kani czubajki: jak zrobić pikantną grzybową z kani

Zupa z kani czubajki to potrawa absolutnie sezonowa. Upajać się jej pysznym smakiem można tylko w sezonie na te urocze grzyby w kształcie parasola dla krasnoludka. Pikantna zupa z owocników kani, czyli sowiego parasolnika, zaspokoi wasze apetyty na coś tak pysznego, że wprost rozpala zmysły. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Mniamuśna zupa borowikowa: przepis na grzybową z prawdziwkami, makaronem i ziemniakami

Mniamuśna zupa borowikowa: przepis na grzybową z prawdziwkami, makaronem i ziemniakami

Borowikowa to zupa mniamuśna do imentu. Polecam przepis na grzybową ze świeżymi prawdziwkami, makaronem i ziemniakami. Zupa borowikowa pasuje na dzień powszedni i od święta. Po prostu mniam-mniam! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Krupnik z grzybami leśnymi: jesienna zupa z kaszą jęczmienną i świeżymi podgrzybkami

Krupnik z grzybami leśnymi: jesienna zupa z kaszą jęczmienną i świeżymi podgrzybkami

Krupnik z grzybami leśnymi to jedna z najsmaczniejszych zup jesiennych. Świeże grzyby leśne. dodane do pożywnej zupy z kaszą jęczmienną zmieniają dobrze nam znaną domowę zupę w wykwintne danie. Szczególnie smaczny jest krupnik ze świeżymi podgrzybkami, które mają bardzo intensywny grzybowy aromat. Krupnik z grzybami znika z talerzy w zastraszającym tempie. Jeszcze nie skończycie rozlewać zupy do talerzy, a już będą Was prosić o dokładkę! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 88