Prosta i aromatyczna zupa z pierożkami. Gotowa w niecałe 15 minut

Pyszna i prosta zupa z gyozami to idealny sposób na szybki i prosty posiłek, który zasmakuje każdemu. Aromatyczna i z azjatycką nutę, ta zupa szybko wpisze się do codziennego menu. A co więcej, przygotujemy ją w zaledwie jednym garnku.
Zachwycająca zupa w 15 minut. Rozkocha w sobie każdego
Pyszna i szybka zupa z pierożkami gyoza to świetny sposób na prosty obiad, szybką kolację czy ciepły lunch. Jej przygotowanie jest banalnie proste i nie zajmuje dużo czasu, a dzięki przepisowi możemy cieszyć się aromatyczną i sycącą zupą, która zasmakuje każdemu.
Dużym jej plusem jest fakt, że całość przygotowuje się w jednym garnku, dzięki czemu na koniec nie będziemy mieli dużo garnków do mycia. To naprawdę idealny wybór, kiedy mamy ochotę na coś ciepłego, a niekoniecznie mamy czas, by stać przy garach i szykować wymyślny obiad.
Prosta a aromatyczna. Wybierz te pierożki, które lubisz
Dzięki przyprawom, zupa ta jest niezwykle aromatyczna i mimo swojej ogromnej prostoty zachwyca kubki smakowe. Do jej przygotowanie nie trzeba żadnych specjalnych umiejętności. Główną rolę odgrywają tu jednak pierożki gyoza, dzięki którym nasza zupa jest sycąca i ma ciekawy smak.
To jakie gyozy wybierzemy zależy wyłącznie od nas. Można sięgnąć po wegetariańskie pierożki lub zdecydować się na te z kurczakiem czy wieprzowiną - każdy z nich będzie idealnie pasował do naszego aromatycznego bulionu.
SKŁADNIKI
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 4 ząbki czosnki
- 2,5 cm korzenia imbiru
- 2 litry bulionu z kurczaka
- 3 łyżki sosy sojowego
- 4 cebulki dumki
- 2 marchewki
- 1 opakowanie pierożków gyoza - można wybrać ulubiony smak
- 150 g świeżego szpinaku
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W garnku rozgrzewamy olej sezamowy.
- Dodajemy posiekany czosnek i obrany oraz starty imbir.
- Podsmażamy około 3 minut.
- Dodajemy bulion z kurczaka, sos sojowy, startą marchewkę i pokrojoną zieloną cebulkę.
- Doprowadzamy do wrzenia.
- Zmniejszamy ogień i gotujemy, co jakiś czas mieszając.
- Dodajemy nasze gyozy i zagotowujemy.
- Gotujemy, aż pierogi będą miękkie.
- Zdejmujemy z ognia i dodajmy szpinak.
- Doprawiamy do smaku.