Pasty

Półki sklepowe wręcz uginają się od różnorodnych past i smarowideł. Jednak aby pasty były zdrowsze i często też smaczniejsze, najlepiej przygotować je w domu. Rano mogą trafić na kanapki i tosty, a w ciągu dnia podkręcić smak przekąsek albo trafić do dań obiadowych. Pesto, harissa, a może pasta jajeczna? Wybór jest duży!

Pasty

Pasty wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Skórki cytrynowe nadziewane genialną pastą z tuńczyka

Skórki cytrynowe nadziewane genialną pastą z tuńczyka

Skórki cytrynowe nadziewane genialną pastą z tuńczyka to bardzo efektowana, a przy tym prosta przystawka. Znakomicie sprawdzi się na przyjęciu w gronie rodziny lub większej imprezie. Z kolei sama pasta to świetny dodatek do kanapek.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku - pyszne smarowidło z włoską nutą

Niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku - pyszne smarowidło z włoską nutą

Niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku zawiera dużo białka, a mało tłuszczu. Mimo to, dzięki dodatkowi pesto i suszonych pomidorów nie jest  mdła, lecz smakowita i bardzo zdrowa.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Pasta z tuńczyka z chrzanem - smarowidło do pieczywa o orzeźwiającym smaku

Pasta z tuńczyka z chrzanem - smarowidło do pieczywa o orzeźwiającym smaku

Pasta z tuńczyka z chrzanem dzięki dodatkowi cebuli i chrzanu ma fajnie podkręcony smak. Jest niedroga i bardzo prosta do przygotowania, a dodatki sprawiają, że w połączeniu z morską rybą ma właściwości poprawiające odporność.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta twarogowa z wędzonym łososiem i koperkiem

Pasta twarogowa z wędzonym łososiem i koperkiem

Pasty twarogowe – niedrogie, błyskawiczne i smaczne. Odpowiednio podane – także efektowne! Jako przekąski podczas wieczornych posiedzeń (do piwa lub musującego wina) lub kolorowe śniadania. Proponujemy pastę z łososiem i koperkiem - aromatyczną i bardzo zdrową. Ta pasta świetnie smakuje z prosecco lub szprycerem z białego wina (z wodą gazowaną i lodem).

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Przepis na guacamole według Pascala Brodnickiego!

Przepis na guacamole według Pascala Brodnickiego!

Najsłynniejsza, meksykańska, zimna przystawka guacamole jest sosem przygotowanym głównie z dojrzałego awokado, które pysznie smakuje i rewelacyjnie wpływa na nasz organizm ze względu na swoje właściwości zdrowotne. Uważamy, że warto jest samodzielnie przygotować tę potrawę, a przepis na guacamole według znanego kucharza Pascala Brodnickiego jest wyjątkowo łatwy i szybki. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta twarogowa z kminkiem - przepis na pikantną pastę z twarogu

Pasta twarogowa z kminkiem - przepis na pikantną pastę z twarogu

Pasta twarogowa z kminkiem jest ostra i wyrazista. Znakomicie smakuje podana na ciemnym pieczywie. To doskonała przekąska do piwa. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 5 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami

Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami

Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami to smaczny dodatek do pieczywa. Można ją przygotować nie tylko z twarogu, również dobrze wychodzi zrobiona z ricotty lub serka śmietankowego.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Przepis na pastę rybną z makreli, marchewki i koziego sera

Przepis na pastę rybną z makreli, marchewki i koziego sera

Pasty do pieczywa możemy przyrządzać praktycznie ze wszystkiego począwszy od klasycznej pasty z twarożku i jajek, a kończąc na bakłażanie, suszonych pomidorach czy cieciorce.  Podane ze świeżo upieczonym chlebem razowym będą idealną przekąską. Dziś proponujemy pastę z makreli z dodatkiem marchewki i koziego sea.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Pasta do chleba z fety i suszonych pomidorów - zdrowe i smaczne smarowidło do pieczywa

Pasta do chleba z fety i suszonych pomidorów - zdrowe i smaczne smarowidło do pieczywa

Pasta do chleba z fety i suszonych pomidorów jest bardzo łatwa do przygotowania, pyszna i zdrowa. Idealna na imprezę - mały dodatek  jogurtu greckiego zmienia ją w idealny dip do warzyw. W zależności od proporcji i przypraw pasta może smakować za każdym razem inaczej.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Przepis na pastę mięsną z salami i białą kiełbasą - świetny dodatek do pieczywa

Przepis na pastę mięsną z salami i białą kiełbasą - świetny dodatek do pieczywa

Mięsną pastę do pieczywa z salami i białą kiełbasą najlepiej przygotować godzinę przed podaniem. Dzięki temu wszystkie składniki zdążą się połączyć i nabierze ona bardziej charakterystycznego smaku. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 12