Pasta z tuńczyka z chrzanem - smarowidło do pieczywa o orzeźwiającym smaku

Pasta z tuńczyka z chrzanem - smarowidło do pieczywa o orzeźwiającym smaku
Autor: Shutterstock Pasta z tuńczyka z chrzanem, dzięki dodatkowi cebuli i chrzanu ma orzeźwiający smak i własciwości bakteriobójcze.
łatwy
10 min
4

Pasta z tuńczyka z chrzanem dzięki dodatkowi cebuli i chrzanu ma fajnie podkręcony smak. Jest niedroga i bardzo prosta do przygotowania, a dodatki sprawiają, że w połączeniu z morską rybą ma właściwości poprawiające odporność.

SKŁADNIKI

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka chrzanu
  • szczypta czarnego pieprzu - można wybrać pieprz cytrynowy - doda paście smaku
  • ewentualnie sól do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Tuńczyka osączyć z sosu. Cebulę obrać i drobno posiekać. Osoby, które nie znoszą smaku surowej cebuli lub im ona szkodzi, mogą ją sparzyć na sicie wrzątkiem - straci jednak wtedy część swoich bakteriobójczych właściwości.
  • Tuńczyka wyłożyć do miski, dodać cebulę, majonez i chrzan. Całość dokładnie wymieszać.
  • Na koniec doprawić do smaku czarnym i cytrynowym pieprzem.
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej