Słodkie kanapki podaję z domowym kremem czekoladowym. Wystarczy blender i 5 składników

Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Jeżeli lubicie kanapki z kremem czekoladowym, koniecznie sprawdźcie ten przepis. Zamiast przepłacać w sklepie za gotowe produkty, z łatwością możecie zrobić domowy krem czekoladowy na kanapki. Przygotowany według tej receptury to najlepszy dodatek do pieczywa. Jest łatwy, szybki i przepyszny. Oto prosty i szybki przepis na obłędną czekoladę do smarowania chleba.
Z czego zrobić krem czekoladowy na kanapki?
Aby przygotować pyszny domowy krem czekoladowy do smarowania chleba, wystarczy zaopatrzyć się w pięć produktów. Są łatwo dostępne i można je kupić w wielu sklepach przez cały rok. Jednym z nich jest masło z orzechów laskowych, które można kupić gotowe lub przygotować w domu. Zaletą tego kremu jest to, że nie dodaje się do niego białego cukru. Zamiast niego sprawdzą się dojrzałe banany i miód.
Jakie składniki są potrzebne, aby zrobić domowy krem czekoladowy na kanapki? Lista niezbędnych produktów jest krótka i znalazło się na niej tylko pięć artykułów spożywczych, takich jak:
- banany
- olej kokosowy
- masło z orzechów laskowych
- kakao
- miód
Jak zrobić krem czekoladowy na kanapki?
Przepis na pyszny i mega czekoladowy krem do chleba nie jest trudny. Przygotowanie jest nieskomplikowane i zajmuje tylko kilka minut. Przyda się mocny blender, który połączy składniki, oraz słoiczek lub szczelnie zamykany pojemnik przeznaczony do przechowywania żywności. Krem czekoladowy na kanapki przygotowany według tego przepisu zachowa swój obłędny smak i świeżość do dwóch tygodni.
Jak zrobić czekoladę do smarowania chleba? Wystarczy wybrać ten przepis i postępować według niego krok po kroku, a pyszny domowy krem czekoladowy uda się za pierwszym razem i zachwyci każdego, kto go spróbuje. Pierwszym krokiem jest zmiksowanie bananów, a następnie połączenie ich z pozostałymi składnikami. Tak przygotowanym kremem czekoladowym od razu można posmarować chleb. Najlepiej przechowywać go w lodówce.
Czym wzbogacić krem czekoladowy na kanapki?
Pyszny krem czekoladowy przygotowany według tego sprawdzonego przepisu to wyborny dodatek do chleba. Wystarczy posmarować nim kromki i pyszne słodkie kanapki są gotowe. To dobry patent na śniadanie lub słodką przekąskę między posiłkami.
To podstawowy przepis na krem czekoladowy do chleba, który można modyfikować. Smak podkręcą korzenne przyprawy jak cynamon czy kardamon. Można dodać do niego posiekane orzechy laskowe, które będą przyjemnie chrupać w czasie jedzenia. Pysznym dodatkiem są też pokruszone ciasteczka czy suszone owoce. Fani oryginalnych połączeń smaków mogą dodać do kremu czekoladowego na kanapki szczyptę chili.
SKŁADNIKI
- 2 dojrzałe banany
- 50 g oleju kokosowego
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki masła z orzechów laskowych
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Obrane banany pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do blendera i zmiksować na gładkie purée.
- Dodać olej kokosowy, masło orzechowe i miód. Wsypać kakao.
- Składniki zblendować, aż się połączą w gładką pastę.
- Krem przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika lub słoiczka i przechowywać w lodówce.
- Podawać jako dodatek do pieczywa.