Biała kiełbasa z konfiturą z cebuli według Magdy Gessler

2021-11-23
Zuzanna Lubart
Biała kiełbasa z konfiturą z cebuli
Autor: Shutterstock Biała kiełbasa według przepisu Magdy Gessler to biała kiełbasa z cebulową konfiturą!
łatwy
40 min
4

Przepis na białą kiełbasę z konfiturą z cebuli Magdy Gessler zawojuje wielkanocny stół! Biała kiełbasa podawana z genialnym musem z cebuli jest wyjątkowo smaczna i zachwyca aromatem. Sprawdź, jak przyrządzić białą kiełbasę na Wielkanoc według oryginalnej receptury Magdy Gessler i zadziw rodzinę niecodziennym daniem.

Biała kiełbasa na wielkanocnym stole

Biała kiełbasa gości na naszych wielkanocnych stołach, nawet jeśli na co dzień nie używamy jej zbyt często. Przygotowany na niej barszcz biały jest aromatyczny, a sama kiełbasa, nawet tylko podgrzana już smakuje dobrze. Z odrobiną chrzanu czy upieczona z dodatkami to prawdziwy rarytas. Jednak, żeby biała kiełbasa była smaczna musi być dobra jakościowo. Podpowiadamy więc, jak wybrać białą kiełbasę, co powinno się w niej znaleźć, a czego zdecydowanie należy unikać. Podajemy też dobry przepis na domową białą kiełbasę.

Sprawdź:

Jak wybrać dobrą białą kiełbasę? Co trzeba o niej wiedzieć?

Biała kiełbasa: jaki jest jej skład? Z czego się robi białą kiełbasę?

Biała kiełbasa na śmietanie: jak zrobić domową kiełbasę

Polecamy też pyszne dania z białą kiełbasa w roli głównej:

Biała kiełbasa na 11 sposobów: najlepsze przepisy na wielkanocne śniadanie

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Aby przygotować konfiturę cebulę obierz, umyj, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę na złoty kolor.
  • Dolej bulion, dodaj 1 liść laurowy, 3-4 ziarna ziela angielskiego, miód, ocet balsamiczny i goździki. Duś na wolnym ogniu, aż cebula całkowicie się rozpadnie. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Kiełbasę ugotuj we wrzącej wodzie z pozostałymi przyprawami (liść laurowy, majeranek, ziele angielskie, pieprz). Gotową kiełbasę podawaj z konfiturą z cebuli.
Domowa biała kiełbasa – jak ją zrobić?
Zuzanna Lubart