Ciasta z owocami

Słodkie owoce to prawdziwi władcy deserów. Zwłaszcza latem, gdy opanowują stragany swoimi zapachami i barwami, wiele osób przyrządza ciasta z owocami. I nie ma się czemu dziwić - świeże produkty są najsmaczniejsze, najzdrowsze i najbardziej aromatyczne. Truskawki, śliwki, jabłka, czereśnie, jagody... Nie brakuje przepisów na ciasta z nimi!

Ciasta z owocami

Ciasta z owocami wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Figowo-migdałowa rozkosz z kokosowo-miodową glazurą

Figowo-migdałowa rozkosz z kokosowo-miodową glazurą

Bardzo smaczne ciasto figowo-migdałowe wymagające jednak sporej dawki cierpliwości i nieco umiejętności, ale poświęcenie się opłaca.  To ciasto to wyższy stopień wtajemniczenia – jest znakomite i pełne świetnie skomponowanych ponętnych składników.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Crumble (owoce pod kruszonką) przepis na pyszny i łatwy deser

Crumble (owoce pod kruszonką) przepis na pyszny i łatwy deser

Crumble można zrobić praktycznie z każdych owoców – agrestu, mango, brzoskwiń, bananów, jeżyn, malin, gruszek. Aby zmniejszyć koszty, droższe owoce można pomieszać pół na pół z jabłkami. Najlepiej mieszać kwaśne owoce ze słodkimi. Do poziomu słodyczy owoców trzeba dostosować ilość cukru, np. do kwaśnego agrestu należy dodać ok. 100 g cukru. Kruszonkę można również modyfikować – dodając zamiast płatków migdałów płatki owsiane, wiórki kokosowe, pestki słonecznika, cynamon. Aby deser był bardziej elegancki, zamiast w jednej dużej formie można zrobić go w małych kokilkach.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Korzenne ciasto z dynią i żurawiną: pyszna babka na rodzinne spotkanie

Korzenne ciasto z dynią i żurawiną: pyszna babka na rodzinne spotkanie

Korzenne ciasto z dynią i żurawiną zazwyczaj piecze się jesienią. Ale dynie są dostępne nieomal do wiosny, więc można pokusić się przygotowanie tej pysznej babki w chłodniejsze dni.  Dyniowa babka to pyszne ciasto na rodzinne spotkanie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Kruche babeczki z jabłkami i żurawiną: przepis na ciastka jak z cukierni

Kruche babeczki z jabłkami i żurawiną: przepis na ciastka jak z cukierni

Kruche babeczki z jabłkiem i żurawiną prezentują się niezwykle elegancko na stole. Wydają się zbyt trudne do przygotowania, ale to tylko pozory. Babeczki wymagają tylko foremek do ich przygotowania, cała reszta nie powinna nikomu sprawić problemu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 5 OSÓB

Przepyszna tarta serowa z suszonymi śliwkami

Przepyszna tarta serowa z suszonymi śliwkami

Tarta serowa z suszonymi śliwkami to znakomity deser, w którym idealnie komponuje się smak delikatnej i puszystej serowej masy z wyrazistym nadzieniem śliwkowym podkręconym alkoholem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Glazurowanie owoców - jak przygotować owoce glazurowane

Glazurowanie owoców - jak przygotować owoce glazurowane

Glazurowane owoce świetnie sprawdzają się jako dekoracja ciast i deserów, można nimi nadziewać naleśniki. Doskonale komponują się także z sałatkami ze świezy6ch owoców egzotycznych.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Bajeczne ciasto proszkowe z mandarynkami: idealne na świąteczny stół

Bajeczne ciasto proszkowe z mandarynkami: idealne na świąteczny stół

Efektowne ciasto z mandarynkami pieczone do góry nogami to szalenie łatwy w przygotowaniu deser. Wszystkie odmierzamy szklankami. Zamieszanie ciasta zajmie wam tylko kilka chwil. Bajeczne ciasto będzie ozdobą każdego świątecznego stołu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Torcik kokosowy bez pieczenia - delikatny i lekki

Torcik kokosowy bez pieczenia - delikatny i lekki

Pyszny, kokosowy torcik bez pieczenia to sprawdzone rozwiązanie dla tych, którzy nie przepadają za przygotowywaniem wypieków, a lubią zjeść coś słodkiego do popołudniowej herbatki lub kawki.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Nieziemski tort kawowo-morelowy

Nieziemski tort kawowo-morelowy

Tort kawowo-morelowy to propozycja dla ambitnych. Przygotowanie tego ciasta wymaga nieco zachody, ale jego smak wart jest każdej minuty poświęconej na przygotowanie smakołyku. Najlepiej przygotować go na 1-2 dni przed podaniem, smaki aromaty się przenikną, a ciasto nieco zmięknie i nie będzie się kruszyć przy krojeniu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 120 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Przekładaniec drożdżowy z owocami i bakaliami

Przekładaniec drożdżowy z owocami i bakaliami

Pyszne ciasto drożdżowe z dodatkami, które zazwyczaj są w domu. Dodatki do ciasta można zmieniać, w zależności od zawartości spiżarni, choć w tym zestawieniu smakuje znakomicie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 90 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Strona 1 z 30