Zmiksuj 5 składników i ułóż truskawki. To łatwe i szybkie ciasto z truskawkami zawsze się udaje
Dieta wegetariańska
Co można zrobić z truskawek na szybko? Najlepszą odpowiedzią na to pytanie jest łatwe i szybkie ciasto z truskawkami. Jest pyszne, puszyste i dosłownie rozpływa się w ustach. To świetny przepis, który zawsze się udaje. Nawet jeżeli nie czujecie się zbyt mocni w domowych wypiekach, obłędne ciasto z truskawkami wyjdzie za pierwszym razem. Przekonajcie się sami i wybierzcie sprawdzony przepis na łatwe i szybkie ciasto z truskawkami.
Łatwe i szybkie ciasto z truskawkami – składniki
Aby upiec domowe ciasto z dodatkiem świeżych truskawek, wystarczy tylko sześć składników. Przygotowuje się je z łatwo dostępnych i popularnych składników. To podstawowe składniki, które często wykorzystuje się podczas gotowania innych potraw.
Co więc jest potrzebne, aby upiec to wyśmienite, łatwe i szybkie ciasto z truskawkami? Lista składników jest krótka i obejmuje tylko sześć składników.
- truskawki
- mąka pszenna
- masło
- cukier
- jajka
- proszek do pieczenia
Jak zrobić łatwe i szybkie ciasto z truskawkami?
Przepis na wyborne ciasto z truskawkami jest łatwy i szybki. To prosta receptura, która polega na połączeniu składników w odpowiedniej kolejności. Przygotowanie ciasta nie wymaga też wielu godzin przy kuchennym blacie. Przyda się duża miska, mikser, łyżka do mieszania i forma do pieczenia.
Jak więc upiec pyszne domowe ciasto z truskawkami? Przygotowanie i pieczenie jest łatwe i szybkie. To tylko kilka prostych kroków, które nawet początkującym nie powinny sprawić problemów.
- 1. krok – utarcie jajek z cukrem i masłem
- 2. krok – połączenie masy jajecznej z mąką i proszkiem do pieczenia
- 3. krok – przelanie ciasta do formy i ułożenie na wierzchu truskawek
- 4. krok – upieczenie ciasta z truskawkami w piekarniku
Jak wzbogacić łatwe i szybkie ciasto z truskawkami?
Przepyszne ciasto z truskawkami, które jest łatwe i błyskawiczne, to świetny deser z sezonowymi owocami. Właśnie teraz sezon na truskawki jest w pełni, dlatego ten słodki wypiek będzie smakował najlepiej.
To podstawowy przepis na łatwe i szybkie ciasto z truskawkami, który można nieco podkręcić. Do ciasta można dodać kilka kropli ekstraktu waniliowego, a truskawki posypać szczyptą cynamonu. Ciasto można upiec z dodatkiem migdałowej kruszonki. Porcje tego wyśmienitego prostego ciasta z truskawkami oprósza się cukrem pudrem, ale sprawdzi się też polewa czekoladowa. Deser wzbogacą lody waniliowe lub bita śmietana.
SKŁADNIKI
- 800 g truskawek
- 320 g mąki pszennej tortowej
- 200 g roztopionego masła
- 3/4 szklanki cukru
- 5 jajek
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka utrzeć z cukrem na puch.
- Cały czas ucierając, delikatnie wlać roztopione masło. Miksować do połączenia składników.
- Wsypać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Wymieszać.
- Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać wierzch.
- Na wierzchu ułożyć obok siebie pozbawione szypułek truskawki.
- Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 50 minut, do suchego patyczka.
- Kiedy czas pieczenia się skończy, wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić w nim ciasto 10 minut. Następnie wyjąć i odstawić do ostygnięcia.
- Podawać na deser oprószone cukrem pudrem.