Pasztet

Pasztety przygotowuje się z różnych rodzajów mięsa - wieprzowego, drobiowego czy dziczyzny. Rozdrobnione mięso wzbogacane jest wyrazistymi przyprawami. Pasztetem smaruje się kanapki, a bardziej zbite mięso je się jako przystawkę np. z pysznymi konfiturami. Pasztet najlepiej zrobić w domu - to gwarancja zdrowia i wysokiej jakości.

Pasztet

Delikatny pasztet drobiowy z pieczarkami

Pasztet drobiowy z pieczarkami to prawdziwy delikates. Piecze się go w kąpieli wodnej, dzięki czemu wolniej zachodzą przemiany wewnątrz pasztetu. Dlatego jest delikatny i soczysty. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Aromatyczny pasztet z suszonych grzybów - idealny pomysł na bezmięsny pasztet

Aromatyczny pasztet z suszonych grzybów to pyszna przystawka ne tylko dla wegetarian. Smak i zapach suszonych grzybów uwodzą kubki smakowe, delikatna konsystencja zachwyca.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pasztet ze śledzi - świetna zakąska na święta i nie tylko!

Pasztet ze śledzi to zaskakująco pyszna postna przekąska - idealne danie na wigilijny stół (zawiera śledzie, suszone grzyby, cebulkę), ale też na inne okazje. Łatwy do przygotowania, niedrogi a jaki oryginalny!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Efektowny pasztet z pieczarek i migdałów - oryginalny przepis na pasztet bez mięsa

Pasztet z pieczarek i migdałów to niezwykle efektowny i oryginalny pomysł na wykorzystanie swojskich  i niedrogich pieczarek oraz smakowitych migdałów. Idealna przekąska na przyjęcie - zachwyt biesiadników gwarantowany!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasztet orzechowy - rarytas nie tylko dla wegetarian

Pasztet z orzechów to zdrowa alternatywa dla pasztetu mięsnego. Smakowity i zdrowy, choć nie niskokaloryczny. Łatwy do  przygotowania nowy sposób zagospodarowania orzechów.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasztet rybny w pomidorowym sosie

Pyszny, aromatyczny i delikatny pasztet rybny w sosie pomidorowym to propozycja, którą można podawać na ciepło i na zimno.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Oszczędny pasztet z podrobami: przepis z wątrobą wołową i wieprzowymi płuckami oraz boczkiem

Pasztet z płucek i boczku z dodatkiem wołowej wątroby to ekonomiczna wersja ulubionego pasztetu. Płucka wieprzowe i boczek są dość tanie, tak jak wołowa wątroba.  Można do tej bazy dodać także zachowane kawałki pieczeni. Zawsze namawiamy do nie wyrzucania resztek pieczonego mięsa i przygotowanie z nich pysznego pasztetu. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pieczeń rzymska z indyka i cukinii: przepis na pyszny klops drobiowy

Pieczeń rzymska z indyka i cukinii to łatwy przepis na pyszny klops drobiowy. Wyborna pieczeń z mielonego mięsa drobiowego i cukinii smakuje na ciepło, jak i na zimno. Soczysty klops indyczy najlepiej podawać z sosem pomidorowym. 

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Najlepszy pasztet bezmięsny: pyszny i zdrowy

Najlepszy pasztet bezmięsny to zapieczona mieszanina kaszy jaglanej, orzechów laskowych i duszonych warzyw. Najważniejsze są to przyprawy, które nadają ostateczny smak temu wyszukanemu daniu. 

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Pasztet jajeczny z resztek

Pasztet jajeczny z resztek to sprytny sposób na wymiecenie lodówki. Podstawą pasztetu jest masa jajeczno-śmietanowa i czerstwa bułka. Dodatki w postaci warzyw oraz wędliny lub pieczeni można dowolnie zmieniać. Taki pasztet warto przygotować na przykład z resztek niedzielnego pieczystego, kurczaka lub schabu. Wypróbujcie także inne zestawy, na przykład kurczak / por / pieczarki lub schab / cebula / jabłko.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 8