Pasztet

Pasztety przygotowuje się z różnych rodzajów mięsa - wieprzowego, drobiowego czy dziczyzny. Rozdrobnione mięso wzbogacane jest wyrazistymi przyprawami. Pasztetem smaruje się kanapki, a bardziej zbite mięso je się jako przystawkę np. z pysznymi konfiturami. Pasztet najlepiej zrobić w domu - to gwarancja zdrowia i wysokiej jakości.

Pasztet

Dietetyczny pasztet drobiowy bez pieczenia - delikatny i bardzo łatwy do przygotowania

Dietetyczny pasztet drobiowy bez pieczenia przygotowuje się niezwykle łatwo. To niedrogie i bardzo delikatne smarowidło do chleba, które mogą z powodzeniem jeść osoby na diecie - jest gotowane i nietłuste. Smak pasztetu zależy od doboru przypraw - dlatego za każdym razem możemy otrzymać danie o nieco innym smaku. Pasztet doskonale smakuje z borówkami lub kiszonymi ogórkami.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Rewelacyjny pasztet z wędzonej ryby

Wędzonego pstrąga można wykorzystać do przygotowania pysznego pasztetu. Ozdobiony kleksem ostrego sosu pomidorowego znakomicie pasuje on do kromki świeżego domowego chleba.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pasztet z selera - znakomity patetnt na wykorzystanie selera korzeniowego

Wege przepis na pasztet z selera to znakomity pomysł na wykorzystanie warzyw korzennych. Jest bardzo smaczny, dostarcza sporo błonnika i substancji odżywczych. Najlepiej smakuje na ciepło, na przykład z odrobiną majonezu.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasztet z warzyw i kaszy kuskus - zrobisz go łatwo i nie pożałujesz!

Pasztet z warzyw i kaszy kuskus to pomysł na pasztet nie tylko dla bezmięsnych. Ten pasztet smakuje każdemu, a jego przygotowanie jest banalnie proste. Pasztet jest  też niedrogi, a efekt - po prostu pycha!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Delikatny pasztet drobiowy z pieczarkami

Pasztet drobiowy z pieczarkami to prawdziwy delikates. Piecze się go w kąpieli wodnej, dzięki czemu wolniej zachodzą przemiany wewnątrz pasztetu. Dlatego jest delikatny i soczysty. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Aromatyczny pasztet z suszonych grzybów - idealny pomysł na bezmięsny pasztet

Aromatyczny pasztet z suszonych grzybów to pyszna przystawka ne tylko dla wegetarian. Smak i zapach suszonych grzybów uwodzą kubki smakowe, delikatna konsystencja zachwyca.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pasztet ze śledzi - świetna zakąska na święta i nie tylko!

Pasztet ze śledzi to zaskakująco pyszna postna przekąska - idealne danie na wigilijny stół (zawiera śledzie, suszone grzyby, cebulkę), ale też na inne okazje. Łatwy do przygotowania, niedrogi a jaki oryginalny!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Efektowny pasztet z pieczarek i migdałów - oryginalny przepis na pasztet bez mięsa

Pasztet z pieczarek i migdałów to niezwykle efektowny i oryginalny pomysł na wykorzystanie swojskich  i niedrogich pieczarek oraz smakowitych migdałów. Idealna przekąska na przyjęcie - zachwyt biesiadników gwarantowany!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasztet orzechowy - rarytas nie tylko dla wegetarian

Pasztet z orzechów to zdrowa alternatywa dla pasztetu mięsnego. Smakowity i zdrowy, choć nie niskokaloryczny. Łatwy do  przygotowania nowy sposób zagospodarowania orzechów.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasztet rybny w pomidorowym sosie

Pyszny, aromatyczny i delikatny pasztet rybny w sosie pomidorowym to propozycja, którą można podawać na ciepło i na zimno.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 9