Papryka

Od Meksyku po Daleki Wschód - papryka gości w wielu kuchniach na świecie. W Europie szczególną sympatią darzą ją Węgrzy. Dostępna w różnych kolorach i stopniach ostrości, potrafi dodać bigla każdej niepozornej przyprawie. Ponadto jest bardzo zdrowa! Idealnie sprawdza się na surowo, ale też pieczona czy smażona.

Papryka

Ostra salsa do pieczonej wieprzowiny

Meksykańska salsa do wieprzowiny z grilla to doskonały dodatek do potraw, zwłaszcza dla osób lubiących pikantne przyprawy. Jest ostra i aromatyczna.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba zapiekana pod warzywami i tartym serem: łatwy przepis na pyszną rybę z piekarnika

Ryba zapiekana pod warzywami i tartym serem zachowa soczystość i będzie smakować każdemu. To sprytny sposób na smakowitą rybę prosto z pieca. Polecam!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Papryka marynowana z marchewką i czosnkiem

Papryka marynowana z marchewką i czosnkiem to smaczny dodatek do obiadu lub kanapek. Wprost ze słoika na talerz. To również świetna zakąska.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Zapiekane tortille z kurczakiem, papryką, kukurydzą i serem - szybki obiad w meksykańskim stylu

Zapiekane tortille z kurczakiem, papryką, kukurydzą i serem to łatwy do przygotowania i niedrogi obiad, którym z powodzeniem naje się czteroosobowa rodzina. Przygotujesz go w maksymalnie 40 minut!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zimowa sałatka warzywna na ciepło do słoików

Zimowa sałatka warzywna na ciepło do słoików to pomysł na szybką mieszankę warzywną, która znakomicie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Można ją przed podaniem podgrzać, ale na zimno też smakuje wyśmienicie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Tęczowy klops z indyka: pyszna pieczeń rzymska z kolorowymi warzywami

Tęczowy klops indyczy to pyszna pieczeń rzymska z kolorowymi warzywami. Polecam tę formę przemycenia warzyw. Oto mielone chude mięso indycze i zdrowa porcja pysznych warzyw w jednej potrawie. Przepis prosto od mojej kanadyjskiej przyjaciółki. Pyszności! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Rozgrzewająca i sycąca warstwowa sałatka meksykańska

Warstwowa sałatka meksykańska to pyszne danie, idealne na imprezy w chłodniejsze dni. Pięknie się prezentuje, zawiera dużo zdrowych i wzmacniających odporność składników, a dzięki kapsaicynie z papryki - rozgrzeje od środka. I smakuje doskonale!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Miodowa kapusta kiszona: przepis na chrupką kapustę kiszoną z miodem

Miodowa kapusta kiszona jest niezwykle aromatyczna. Wprost idzie do głowy, jak młode wino. Oto przepis na kapustę kiszoną z miodem, która jest chrupka i pełna smaku!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pierś kurczaka z brzoskwiniami i curry: łatwy przepis na potrawkę drobiową

Pierś kurczaka z brzoskwiniami i curry to łatwy przepis na pyszną potrawkę drobiową. W zależności od upodobań można przyprawić ją mniej lub bardziej pikantnie.  Słodko-kwaśny sos idealnie pasuje do łagodnego ryżu, kaszy kuskus lub bulgur. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka ze świeżych warzyw z gotowaną ośmiornicą

Ośmiornica jest lekkostrawna i niskokaloryczna, a poza tym bardzo zdrowa, jako że zawiera wiele witamin i mikroelementów. Warto jeść ośmiornicę! Oto 4 przepisy z ośmiornicą w roli głównej.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 52