Zaskocz gości tą przekąską. Jalapeno poppers smakują wystrzałowo

Zaskocz gości tą przekąską. Jalapeno poppers smakują wystrzałowo
Autor: Shutterstock.com Zaskocz gości tą przekąską. Jalapeno poppers smakują wystrzałowo
łatwy
15 min
24

Dieta wegetariańska

Ciekawa przekąska dla każdego, kto lubi nieco ostrzejsze smaki. Jalapeno poppers cieszą się coraz większą popularnością i nic w tym dziwnego. Te pyszne, nadziewane papryczki jalapeno to idealna przekąska, która smakuje dosłownie obłędnie. A wystarczy kilka składników.

Szybka i prosta przekąska. Jalapeno poppers podbijają serca

Przekąska, która jest całkowicie inna niż wszystkie. Jalapeno poppers są proste w przygotowaniu a smakują niesamowicie. Delikatny serek kremowy świetnie komponuje się z lekko pikantną papryczką. Dla tych, którzy boją się, że przekąska ta będzie za ostra, mamy dobre wieści. Po usunięciu gniazd nasiennych będzie ona znacznie delikatniejsza.

Ten przepis jest świetną bazą do najróżniejszych modyfikacji. Jeśli chcemy możemy poeksperymentować z serami dodając na przykład odrobinę sera pleśniowego. Możemy również dodać odrobinę ostrego sosu, jeśli jednak zależy nam, by przekąska była ostra.

Pyszna przekąska, która sprawdzi się jednakowo jako szybki posiłek, jak i ciekawa kolacja czy drugie śniadanie, oraz jako przystawka na najróżniejszych imprezach. To naprawdę prosty i ciekawy sposób, by zachwycić swoich znajomych i rodzinę.

Jeśli więc nie masz pomysłu co przygotować na przekąskę - jalapeno poppers będą wspaniałym pomysłem. Wystarczy kilka składników, a efekty będą wyśmienite. Ten przepis zawsze warto pamiętać.

SKŁADNIKI

  • 200 g serka śmietankowego
  • 150 g sera tartego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz
  • 12 papryczek jalapeno
  • 2 łyżki bułki tartej
  • opcjonalnie: boczek w słupkach

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  • Serek śmietankowy mieszamy dokładnie z serem, posiekanym czosnkiem i solą oraz pieprzem (w tym momencie możemy również dodać podsmażony boczek).
  • Papryczki przecinamy wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne.
  • Faszerujemy każdą papryczkę naszym serkiem śmietankowym.
  • Całość posypujemy bułką tartą.
  • Pieczemy około 25 minut.
Papryka, czyli pieprzowiec roczny – właściwości, wartości odżywcze lBeszamell
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej