Twaróg

Twaróg, zwany też serem białym, to bodaj najszybciej powstający rodzaj sera. Nie wymaga długiego leżakowania i dojrzewania. Delikatny w smaku, o charakterystycznej grudkowatej strukturze, pysznie komponuje się zarówno z warzywami i ziołami, jak i dżemami czy konfiturami. Poza tym to najważniejszy składnik klasycznego sernika.

Twaróg

Skórki cytrynowe nadziewane genialną pastą z tuńczyka

Skórki cytrynowe nadziewane genialną pastą z tuńczyka to bardzo efektowana, a przy tym prosta przystawka. Znakomicie sprawdzi się na przyjęciu w gronie rodziny lub większej imprezie. Z kolei sama pasta to świetny dodatek do kanapek.

Niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku - pyszne smarowidło z włoską nutą

Niskokaloryczna pasta z kurczaka i twarożku zawiera dużo białka, a mało tłuszczu. Mimo to, dzięki dodatkowi pesto i suszonych pomidorów nie jest  mdła, lecz smakowita i bardzo zdrowa.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Twarożkowa pianka: pyszne i dietetyczne ptasie mleczko z twarogu

Twarożkowa pianka pyszny i dietetyczny deser z twarogu. Ten rodzaj twarożkowego ptasiego mleczka wylansowała słynna dieta Ducana. Ze względu na niską zawartość kalorii pianka spodoba się szczególnie osobom na diecie odchudzającej.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sernik na kruchym cieście ścieranym na tarce: łatwy przepis na pyszny placek

Sernik na kruchym cieście ścieranym na tarce to niezwykle łatwy przepis na pyszny placek. Nie potrzebujesz stolnicy, wałka, ani innych utensyliów, za wyjątkiem blendera, który bardzo ułatwi przygotowanie tego pysznego sernika. Polecam!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Dyniowe pierogi z serem - pysznie, niedrogo, sezonowo

Dyniowe pierogi z serem smakują doskonale i przepięknie prezentują się na talerzu. Słonecznie żółte ciasto - dzięki dodatkowi dyniowego puree - otacza słodki serowy farsz. Te pierogi atakują wszystkie zmysły, a na dodatek są łatwe do przygotowania i niedrogie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 50 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Obłędnie pyszne babeczki czekoladowe z sernikowym nadzieniem

Obłędnie pyszne babeczki czekoladowe z sernikowym nadzieniem są niezwykle łatwe w przygotowaniu. Wystarczy postępować zgodnie z przepisem i gotowe! Puszyste muffinki z twarogowym farszem znikają w oka mgnieniu!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Wilgotne i puszyste ciasto twarogowe z rodzynkami: pokochasz od pierwszego kęsa

Wilgotne i puszyste ciasto twarogowe z rodzynkami jest tak dobre, że pokochasz je od pierwszego kęsa. To taka miła odmiana od tradycyjnych ciast proszkowych. Polecam, jako słodki przerywnik do herbaty!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami

Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami to smaczny dodatek do pieczywa. Można ją przygotować nie tylko z twarogu, również dobrze wychodzi zrobiona z ricotty lub serka śmietankowego.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Przepis na pastę rybną z makreli, marchewki i koziego sera

Pasty do pieczywa możemy przyrządzać praktycznie ze wszystkiego począwszy od klasycznej pasty z twarożku i jajek, a kończąc na bakłażanie, suszonych pomidorach czy cieciorce.  Podane ze świeżo upieczonym chlebem razowym będą idealną przekąską. Dziś proponujemy pastę z makreli z dodatkiem marchewki i koziego sea.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Roladki lasagne z mielonym mięsem i serem ricotta: efektowne i pyszne

Roladki lasagne z mielonymi mięsem i serem ricotta to niezwykle efektowne i bardzo pyszne danie kuchni włoskiej. Roladki można tak jak w przepisie ustawić pionowo lub poziomo. Faliste brzegi płatów makaronowego ciasta dodają wdzięku tej pysznej lasagne. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 30