Z ciasta francuskiego, twarogu i tych owoców piekę wyborne ciastka. Są pyszne, łatwe i szybkie

Dieta wegetariańska
Ciasto francuskie zawsze warto mieć w lodówce. Można z niego przygotować wiele potraw i pysznych deserów. Takim słodkim przysmakiem są ciastka francuskie z dodatkiem twarogu i jabłek. Są pyszne i świetnie zastąpią tego typu przekąski ze sklepu. Zobaczcie, jak zrobić domowe ciastka z ciasta francuskiego, twarogu i jabłek.
Co zrobić z ciasta francuskiego na słodko na szybko?
W książkach kucharskich i w serwisach kulinarnych można znaleźć mnóstwo przepisów na wyśmienite ciasto francuskie z dodatkiem owoców. Tego typu słodkie przysmaki są pyszne i aromatyczne. Można je zrobić i łatwo, i błyskawicznie. Dlatego jeżeli szukacie przepisu na ciasto francuskie na słodko na szybko, koniecznie sprawdźcie tę recepturę. Ciastka francuskie z dodatkiem twarogu i jabłek robi się błyskawicznie z pięciu produktów, które są w sklepach przez cały rok. Z przepisu można więc korzystać non stop.
Jak zrobić ciastka francuskie z jabłkami?
Przepis na znakomite ciastka z ciasta francuskiego wzbogacone słodkim twarożkiem i jabłkami nie jest skomplikowany. Przygotowanie jest banalnie łatwe, dlatego przepis jest dobrą lekcją dla tych, który stawiają pierwsze kroki w pieczeniu domowych słodkości. Warto pamiętać, aby ciasto francuskie wcześniej wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Dzięki temu łatwiej się rozwinie i nie popęka w czasie pieczenia.
Jak więc robi się wyśmienite ciastka francuskie z jabłkami i twarogiem? Najlepiej wybrać ten prosty przepis i w mig przygotować osiem znakomitych ciastek, które smakują jak z najlepszej cukierni w mieście.
- 1. krok – pokrojone ciasta francuskiego
- 2. krok – przygotowanie słodkiego twarożku
- 3. krok – ułożenie na cieście francuskim twarożku i jabłek
- 4. krok – upieczenie ciastek francuskich z jabłkami w piekarniku
Jak długo piec ciastka francuskie z jabłkiem?
Pyszne i chrupiące ciastka z ciasta francuskiego z dodatkiem słodkiego twarożku i jabłek piecze się w piekarniku. Po przygotowaniu blachę z ciastkami wstawia się do rozgrzanego wcześniej piekarnika. Temperatura powinna wynosić 220 stopni C, a pieczenie trwa 15 minut. W tym czasie ciasto francuskie stanie się chrupiące, a jabłka miękkie i delikatnie przyrumienione.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 300 g twarogu półtłustego
- 2 jabłka
- 5 łyżek cukru
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na osiem równych kawałków – prostokątów lub kwadratów. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Do miski przełożyć twaróg i rozgnieść go widelcem.
- Wsypać 2 łyżki cukru i skrobię ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać.
- Na ciasto francuskie nałożyć porcje twarogu i ułożyć pokrojone na cienkie plasterki jabłka. Wierzch posypać pozostałym cukrem.
- Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i piec około 15 minut.
- Podawać na deser lub jako słodką przekąskę.