Zniknie, jak tylko postawisz go na stole. Aromatyczny, pieczony ser brie to hit

Dieta wegetariańska
Nie masz pomysłu na przystawkę, która zasmakuje każdemu? Wypróbuj ten przepis na pyszny, pieczony ser brie. Wystarczy tylko kilka kroków, by zanurzyć się w tym niesamowitym smaku i aromacie. Idealnie sprawdzi się zarówno na przyjęcie, jak i na romantyczny wieczór.
Zachwyć smakiem i aromatem. Przepyszny ser brie rozkocha każdego
Idealna przystawka, która zachwyci wszystkich swoim smakiem i aromatem. Jej przygotowanie jest niezwykle proste, ale smak na długo pozostanie w pamięci. Wystarczy kilka chwil, by móc rozkoszować się tym przepysznym pieczonym brie z czosnkiem i winem.
To idealny sposób na przekąskę, przy której nie będziemy musieli się narobić, a szybko zniknie ze stołu. Obłędny smak, który rozkocha w sobie niejedną osobę. Sprawdzi się idealnie na różne okazje i goście będą o niej pamiętać przez naprawdę długi czas.
Upiecz albo wrzuć na grilla. Idealna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi
Co więcej, ten przepyszny posiłek możemy przygotować również na grillu. Wystarczy włożyć brie do żeliwnego garnka i postawić na gorącym różne pod przykryciem na kilka minut. Obok można również bez problemu podpiec nasze bagietki.
Ten ser z pewnością stanie się ulubieńcem każdego spotkania. Nie tylko świetnie smakuje, ale również łatwo można go przygotować. Choć najlepiej sprawdziłby się brie w kole, to bez problemu możemy użyć do niego również brie w trójkątach, które o wiele łatwiej znajdziemy w supermarketach.
SKŁADNIKI
- 1 bagietka
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 250 g sera brie
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki białego, wytrawnego wina
- 4 gałązki tymianku
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
- Ser wkładamy do naczynia żaroodpornego i nacinamy.
- Czosnek kroimy w plasterki i wkładamy je w nacięcia.
- Całość polewamy winem i 1 łyżką oliwy.
- Posypujemy tymiankiem i doprawiamy.
- Ser pieczemy około 10 minut.
- W tym czasie kroimy bagietkę.
- Smarujemy z obu stron oliwą i podpiekamy, aż będzie chrupiąca.