Wyśmienita biała kiełbasa gotowana w winie - proste danie w eleganckim wydaniu

Wyśmienita biała kiełbasa gotowana w winie - proste danie w eleganckim wydaniu

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Biała kiełbasa gotowana w winie smakuje wybornie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Biała kiełbasa gotowana w winie to elegancki sposób na podanie zwykłej, białej kiełbasy. Dodatek czarnych oliwek sprawia, że danie nabiera nieco południowego charakteru

Składniki

  • 10 kawałków białej kiełbasy

  • oliwa

  • butelka czerwonego wina, wytrawnego

  • szklanka czarnych oliwek

  • 3 gałązki rozmarynu

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kiełbaski pozakłuwaj widelcem podsmaż na oliwie.

  • Przełóż do garnka, zalej czerwonym winem, dodaj rozmaryn i gotuj, aż kiełbasa zbrązowieje.

  • Dodaj oliwki, gotuj jeszcze 3 minuty. Podawaj ze świeżą bułką.

Przepis  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5