Smakowite roladki schabowe z fasolką i papryką: atrakcyjne pyszności
2021-03-29
średni
35 min
4
Smakowite roladki schabowe z farszem ze świeżych warzyw, to idealne danie na niedzielny lub uroczysty obiad. Pyszne mięso, warzywa zatopione w smakowitym serze, chrupiąca panierka - czego trzeba więcej? Chyba tylko sosu czosnkowego, by wzbogacić smak!
Polecamy też:
Zapiekanka majonezowa z fasolki szparagowej
Babka z gotowanych ziemniaków z fasolką szparagową
Cytrynowa pierś kurczaka z fasolką szparagową w 30 minut
Makaronowe wstążki z cukinią, fasolką, marchewką i serem ricotta
Wątróbka duszona z papryką i fasolką
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 6 plastrów schabu
- 20 dag zielonej fasolki szparagowej
- 1/2 papryki czerwonej
- kawałek pora
- 15 dag żółtego sera
- sól i świeżo mielony pieprz
- czubrica zielona
- 2 jajka
- bułka tarta
- 4 łyżki sezamu
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Płaty schabu rozbijamy na cieniutkie plastry,posypujemy z każdej strony czubricą,solą i pieprzem.Odstawiamy na 20 minut do lodówki.
- fasolkę szparagową gotujemy na półmiękko w osolonym wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do wystygnięcia.
- Por kroimy w krążki, paprykę czerwoną w paseczki,ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Równomiernie rozkładamy warzywa na mięsie, posypujemy startym serem, zawijamy w roladki.
- Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem.
- Smażymy na oleju, na wolnym ogniu pod przykryciem, aż będą miękkie i upieczone w środku.