Oszczędny krupnik z żołądkami drobiowymi i fasolą z puszki

Oszczędny krupnik z żołądkami drobiowymi i fasolą z puszki

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Krupnik to jedna z tych pożywnych zup, które tak łatwo ugotować. Jednym z najlepszych krupników jest ten przygotowany z żołądkami drobiowymi i fasolą z puszki, zamiast ziemniaków. Jedyne co wam pozostaje do wrzucić wszystko do garnka i czekać, aż się ugotuje. Po prosty pyszne!

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Fasolę odcedzić. Włoszczyznę umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Grzyby namoczyć w gorącej wodzie.

  • Żołądki umyć, zalać wodą, posolić i gotować około 40 minut. Wyjąć i pokroić w paseczki. 

  • Do wywaru z gotowania żołądków, dodać nie rozmrożoną włoszczyznę, kaszę oraz pokrojone w paseczki grzyby. Gotować około 20 minut.

  • Do zupy dodać pokrojone żołądki oraz fasolę. Doprawić solę i pieprzem.

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was

Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 1