Pikantne steki wołowe z kością

Pikantne steki wołowe z kością

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pikantne steki wołowe z kością - gwiazda letnich przyjęć.

Rewelacyjne steki wołowe przygotowane w wersji pikantnej. Aromatyczne, intensywne w smaku i kruche mięso przygotowane na ruszcie zachwyci gości podczas letnich przyjęć w ogrodzie.

Tradycyjnie na plenerowych przyjęciach przy grillu podajemy wieprzowinę lub kurczaka, czasem ryby. Warto rozszerzyć tę listę o soczyste i pyszne steki wołowe. Przygotujesz je łatwo i zachwycisz wszystkich pysznym, soczystym mięsem.

Składniki:

Przygotowanie krok po kroku:

  • Z przeciśniętego przez praskę czosnku, posiekanych ziół, octu, musztardy, majeranku, pieprzu i oleju przygotować marynatę.

  • Posmarować nią mięso i włożyć do lodówki na 2 dni. Następnie osączyć z marynaty i ułożyć na rozgrzanym ruszcie.

  • Grillować po 2 minuty z każdej strony, chyba że chcemy mięso mocniej wypieczone. Wtedy wydłużyć czas pieczenia.

  • Po zdjęciu z grilla mięso posolić.

Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek

Ocena: 5