Zupa krem z fasolki szparagowej-sprawdzony-przepis

Zupa krem z fasolki szparagowej-sprawdzony-przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa z fasolki szparagowej jest nie tylko łatwa do przygotowania i smaczna, ale też bardzo zdrowa.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Fasolka szparagowa jest bardzo wdzięcznym składnikiem wielu zup, które można przygotować na obiad lub letnią kolację. Zupa krem z fasolki szparagowej to zdrowa dawka błonnika, witamin i minerałów w pysznej postaci! Znakomicie sprawdzi się jako codzienna porcja witamin lub elegancka zupa na przyjęcie.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek. Dorzuć do tego fasolkę szparagową. Wszystko podsmażaj do 10 minut.

  • Zalej składniki bulionem (ok. 0,5 l) i gotuj fasolę do miękkości.

  • Wyciągnij kilka strączków do dekoracji. Resztę zmiksuj blenderem.

  • Jeszcze gorącą zupę wlej do miseczek. Na wierzch połóż po kilka strąków fasolki i posyp pietruszką.

Ocena: 3,5