Pyszne ruloniki z szynki z chrzanowym serkiem. Efektowna przekąska w 5 minut
Dieta bezglutenowa
Dieta niskokaloryczna
Co można zrobić z szynki w plastrach? Jeżeli nurtuje was to pytanie, odpowiedź znajdziecie w tym łatwym i błyskawicznym przepisie. Pyszne ruloniki z szynki wypełnione ostrym farszem o smaku chrzanu to doskonała przekąska, którą można serwować na każdą okazję. Sprawdzą się podczas Świąt Wielkanocnych i staną się kulinarnym hitem rodzinnego śniadania. Oto prosty przepis na wyborne ruloniki z szynki z chrzanowym serkiem.
Ruloniki z szynki z chrzanowym serkiem – składniki
Do przyrządzenia pysznych i efektownych ruloników potrzebne się proste i niedrogie składniki. Są do kupienia bez względu na porę roku, dlatego ta wyborna przekąska sprawdzi się też na inne okazje. Na liście składników znalazły się tylko cztery produkty i dwie popularne przyprawy, które każdy ma w domu.
Co więc jest niezbędne, aby samodzielnie zrobić smakowite ruloniki?
- szynka konserwowa
- kremowy serek
- tarty chrzan
- koperek
- przyprawy – sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Jak zrobić ruloniki z szynki z chrzanowym serkiem?
Przepis na tę efektowną przekąskę z szynki konserwowej nie jest skomplikowany. Największą zaletą tego przepisu jest to, że przyrządzenie trwa kilka minut. Ruloniki szynkowe można więc zrobić nawet w ostatniej chwili.
Jak więc przygotować wyborne ruloniki z szynki z chrzanowym serkiem? To bardzo proste i szybkie. Wystarczy wymieszać kremowy serek z tartym chrzanem i doprawić go solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Tak przygotowany serek nakłada się na plasterki szynki i zawija w ruloniki. Boczki warto obtoczyć w posiekanym koperku, który doda przyjemnego aromatu. Doskonała przekąska z szynki na Wielkanoc i nie tylko jest gotowa.
Jak podawać ruloniki z szynki z chrzanowym serkiem?
Wyśmienite ruloniki z szynki konserwowej wypełnione smakowitym serkiem z dodatkiem tartego chrzanu to prosta przekąska, która apetycznie prezentuje się wśród innych smakołyków. Ruloniki sprawdzą się podczas rodzinnego śniadania wielkanocnego. Szynkę zawiniętą w rulonik z dodatkiem serka chrzanowego można podać na kolację lub na imprezie. Ruloniki z szynki z chrzanowym serkiem sprawdzą się zawsze i będą smakować każdemu.
SKŁADNIKI
- 8 plastrów szynki konserwowej
- 300 g kremowego serka
- 3 łyżeczki tartego chrzanu
- posiekany koperek
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Serek przełożyć do miski i dodać chrzan. Wymieszać.
- Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, aż składniki połączą się w jednolitą pastę.
- Na każdy plasterek szynki nałożyć porcję pasty chrzanowe i zawinąć w rulonik. Boczki obtoczyć w posiekanym koperku.
- Roladki ułożyć na talerzu i wstawić do lodówki.
- Podawać na wielkanocne śniadanie lub jako przekąskę na inne okazje.