Chrzan z jajkiem

Chrzan z jajkiem

Jak zrobić smaczny chrzan na Wielkanoc? Proponujemy wypróbować przepis Ewy Wachowicz na chrzan z jajkiem z dodatkiem posiekanego szczypiorku. Tak przygotowany sos chrzanowy idealnie pasuje do jajek ugotowanych na twardo i do wszelkich wielkanocnych wędlin. PRZEPIS!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Chrzan domowy

Chrzan domowy

Sprawdź, jak zrobić domowy chrzan krok po kroku, bez wysiłku i załzawionych oczu. Podajemy kilka sprytnych patentów na przygotowanie domowego chrzanu. PRZEPIS!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Chrzan z żurawiną

Chrzan z żurawiną

- W mojej rodzinie na Wielkanoc musiały być malowane jajka, szynka i chrzan. Jakichś wykwintnych dań nie było. Stół nie uginał się od potraw. Ale dziś chrzan robię na wiele sposobów. Aktorka Joanna Bartel podaje przepis na chrzan z żurawiną, najprostszy i chyba najlepszy. PRZEPIS!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Wielkanocny chrzan z jabłkiem

Wielkanocny chrzan z jabłkiem

Wielkanocny chrzan z jabłkiem co roku króluje na wielkanocnym stole. Chrzan to znakomity dodatek do mięs, doskonale komponuje się z typowymi daniami wielkanocnymi - białą kiełbasą czy pieczoną szynką. Tak przygotowany chrzan jest delikatny i lekko kwaskowy, znakomicie pasuje nie tylko do mięs, ale też do warzyw.

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Sos chrzanowo-majonezowo-śmietankowy

Sos chrzanowo-majonezowo-śmietankowy

Oto przepis na sos chrzanowo-majonezowo-śmietankowy. Zimne mięsa podczas świątecznych posiłków tradycyjnie podaje się z sosami. Składnikiem wielu z nich jest tarty chrzan. Jest zdrowy i aromatyczny. Wiele osób jednak szuka przepisów na inny sposób podania chrzanu - jeśli lubią delikatniejszą wersję chrzanu - ten przepis jest z pewnością dla nich. PRZEPIS!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Ćwikła z chrzanem

Ćwikła z chrzanem

Domowa ćwikła to bardzo lubiany pikantny dodatek do wędlin, pasztetów, pieczonych mięs. Ćwikła z chrzanem tradycyjnie gości na świątecznym stole. Najlepsza jest przygotowana samodzielnie, z domowym chrzanem - możemy wtedy dopasować jej  ostrość do gustu domowników. PRZEPIS!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Chrzan z pomarańczą

Chrzan z pomarańczą

Pyszny, pikantny sos chrzanowy z lekko cytrusową nutą znakomicie pasuje do delikatnych mięs. Można go również podawać jako dip do przegryzek. PRZEPIS!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Chrzan z morelami i migdałami

Chrzan z morelami i migdałami

Chrzan świetnie komponuje się z wieloma dodatkami. Jego ostry smak zazwyczaj łagodzimy w sosach śmietaną lub tartymi buraczkami. Dziś przedstawiamy nieco inną wersję chrzanowego sosu - z morelami i migdałami. Ta oryginalna receptura może stać się hitem świątecznych przystawek. PRZEPIS!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Sos chrzanowo-cytrynowy

Sos chrzanowo-cytrynowy

Sos chrzanowy to hit na polskich stołach. Chrzan jest zdrowy, smaczny i idealny do wędlin - nadaje wyjątkowy smak! Pasuje też do jaj i ryb - nadaje im niepowtarzalny smak. PRZEPIS!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Sos chrzanowo-jabłkowy

Sos chrzanowo-jabłkowy

Chrzanowo-jabłkowy sos do ryby można podać z rybą smażoną, pieczoną, gotowaną na parze lub wędzoną. Smak chrzanu urozmaici i doda charakteru potrawie. PRZEPIS!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Chrzan ze skórką pomarańczową

Chrzan ze skórką pomarańczową

Chrzan lub sos chrzanowy to tradycyjna przystawka do wielkanocnych mięs, wędlin i jaj. Dziś proponujemy troszkę inną wersję chrzanu - dodatek skórki pomarańczowej sprawia, że sos nabiera świeżości. PRZEPIS!

Autor: Shutterstock
Rozwiń
Powrót
Chrzan
Jak zrobić dobry chrzan domowy? Porady krok po kroku
Chrzan z żurawiną
Chrzan z jabłkiem: przepis na dodatek do mięs nie tylko na Wielkanoc
Chrzan z majonezem i śmietaną - przepis na Wielkanoc
Ćwikła domowa z chrzanem: łatwy przepis [WIDEO]
Chrzan z pomarańczą
Sos chrzanowy z morelami i migdałami
Sos chrzanowy: przepis na dodatek do mięs, jaj i ryb
Chrzanowo-jabłkowy sos do ryby: przepis na pyszny dodatek
Sos chrzanowy ze skórką pomarańczową - swojski chrzan z cytrusowa nutą
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email