
Chrzan z jajkiem
Jak zrobić smaczny chrzan na Wielkanoc? Proponujemy wypróbować przepis Ewy Wachowicz na chrzan z jajkiem z dodatkiem posiekanego szczypiorku. Tak przygotowany sos chrzanowy idealnie pasuje do jajek ugotowanych na twardo i do wszelkich wielkanocnych wędlin. PRZEPIS!

Chrzan domowy
Sprawdź, jak zrobić domowy chrzan krok po kroku, bez wysiłku i załzawionych oczu. Podajemy kilka sprytnych patentów na przygotowanie domowego chrzanu. PRZEPIS!

Chrzan z żurawiną
- W mojej rodzinie na Wielkanoc musiały być malowane jajka, szynka i chrzan. Jakichś wykwintnych dań nie było. Stół nie uginał się od potraw. Ale dziś chrzan robię na wiele sposobów. Aktorka Joanna Bartel podaje przepis na chrzan z żurawiną, najprostszy i chyba najlepszy. PRZEPIS!

Wielkanocny chrzan z jabłkiem
Wielkanocny chrzan z jabłkiem co roku króluje na wielkanocnym stole. Chrzan to znakomity dodatek do mięs, doskonale komponuje się z typowymi daniami wielkanocnymi - białą kiełbasą czy pieczoną szynką. Tak przygotowany chrzan jest delikatny i lekko kwaskowy, znakomicie pasuje nie tylko do mięs, ale też do warzyw.

Sos chrzanowo-majonezowo-śmietankowy
Oto przepis na sos chrzanowo-majonezowo-śmietankowy. Zimne mięsa podczas świątecznych posiłków tradycyjnie podaje się z sosami. Składnikiem wielu z nich jest tarty chrzan. Jest zdrowy i aromatyczny. Wiele osób jednak szuka przepisów na inny sposób podania chrzanu - jeśli lubią delikatniejszą wersję chrzanu - ten przepis jest z pewnością dla nich. PRZEPIS!

Ćwikła z chrzanem
Domowa ćwikła to bardzo lubiany pikantny dodatek do wędlin, pasztetów, pieczonych mięs. Ćwikła z chrzanem tradycyjnie gości na świątecznym stole. Najlepsza jest przygotowana samodzielnie, z domowym chrzanem - możemy wtedy dopasować jej ostrość do gustu domowników. PRZEPIS!

Chrzan z pomarańczą
Pyszny, pikantny sos chrzanowy z lekko cytrusową nutą znakomicie pasuje do delikatnych mięs. Można go również podawać jako dip do przegryzek. PRZEPIS!

Chrzan z morelami i migdałami
Chrzan świetnie komponuje się z wieloma dodatkami. Jego ostry smak zazwyczaj łagodzimy w sosach śmietaną lub tartymi buraczkami. Dziś przedstawiamy nieco inną wersję chrzanowego sosu - z morelami i migdałami. Ta oryginalna receptura może stać się hitem świątecznych przystawek. PRZEPIS!

Sos chrzanowo-cytrynowy
Sos chrzanowy to hit na polskich stołach. Chrzan jest zdrowy, smaczny i idealny do wędlin - nadaje wyjątkowy smak! Pasuje też do jaj i ryb - nadaje im niepowtarzalny smak. PRZEPIS!

Sos chrzanowo-jabłkowy
Chrzanowo-jabłkowy sos do ryby można podać z rybą smażoną, pieczoną, gotowaną na parze lub wędzoną. Smak chrzanu urozmaici i doda charakteru potrawie. PRZEPIS!

Chrzan ze skórką pomarańczową
Chrzan lub sos chrzanowy to tradycyjna przystawka do wielkanocnych mięs, wędlin i jaj. Dziś proponujemy troszkę inną wersję chrzanu - dodatek skórki pomarańczowej sprawia, że sos nabiera świeżości. PRZEPIS!