Chrzan z pomarańcza do pieczonego drobiu i cielęciny

2021-03-29
Chrzan z pomarańczą
Autor: Shutterstock Chrzan z pomarańczą to pomysł na pyszny dip do drobiu.
łatwy
0 min
4

Pyszny, pikantny sos chrzanowy z lekko cytrusową nutą znakomicie pasuje do delikatnych mięs. Można go również podawać jako dip do przegryzek.

SKŁADNIKI

  • 5 kwaśnych jabłek
  • 0,5 szklanki tartego chrzanu
  • 1 pomarańcza
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • sól i cukier

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, wymieszać z sokiem cytrynowym i chrzanem.
  • Pomarańczę umyć i sparzyć, zetrzeć z niej skórkę, a następnie wycisnąć sok.
  • Skórkę i sok dodać do chrzanu, przyprawić cukrem i solą.