Chrzan z majonezem i śmietaną - przepis na Wielkanoc [WIDEO]

Chrzan z majonezem i śmietaną - przepis na Wielkanoc
Autor: Shutterstock Świeżo starty chrzan doskonale smakuje wymieszany ze śmietaną i majonezem.
łatwy
15 min
4

Oto przepis na sos chrzanowo-majonezowo-śmietankowy. Zimne mięsa podczas świątecznych posiłków tradycyjnie podaje się z sosami. Składnikiem wielu z nich jest tarty chrzan. Jest zdrowy i aromatyczny. Wiele osób jednak szuka przepisów na inny sposób podania chrzanu - jeśli lubią delikatniejszą wersję chrzanu - ten przepis jest z pewnością dla nich.

Wszystko dla miłośników sportu taniej! Zajrzyj na Sportisimo promocje.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Sporej wielkości korzeń chrzanu namoczyć w zimnej wodzie. Trzymać w niej co najmniej trzy godziny.
  • Następnie chrzan obrać i utrzeć na tarce o małych oczkach (leniwi lub zapracowani mogą kupić gotowy starty chrzan).
  • Do startego chrzanu dodajemy majonez i śmietanę, mieszamy. Do smaku doprawiamy sokiem z cytryny i solą.
Śniadanie Wielkanocne: Co podać na stół?
Marta Balko
więcej