Domowy McCrispy. Zatańczysz dla niego na ulicy jak Bogusław Linda?

Domowy mccrispy
Autor: Shutterstock/AKPA Domowy McCrispy nie jest trudny do przygotowania
łatwy
30 min
1

Czyżby zapowiadał się nowy hit? McCrispy ma szansę dorównać popularności kanapce Drwala. Zimowy hit sieciówki powoli odchodzi w zapomnienie, by ustąpić miejsca nowościom. Na pierwszy ogień idzie drobiowy i chrupiący McCrispy - tak pyszny, że Bogusław Linda zdecydował się radośnie zatańczyć na ulicy. Jeśli za rogiem nie macie restauracji, zróbcie go w domu. Oto nasza domowa wersja.

McCrispy to nowość w ofercie McDonald. Sieć reklamuje go jako najbardziej chrupiącego i soczystego burgera z całej oferty. Jego walory tak zaskakują, że nawet tańczący na ulicy Boguslaw Linda nie zaskakuje bardziej. przynajmniej wg reklamy. Postanowiliśmy spróbować hitowa kanapkę i odtworzyć jej smak na tyle, na ile się da w warunkach domowych. Potrzeba do tego kilku prostych składników i chwile czasu. Jeśli smakowała nasza domowa kanapka drwala lub burger ukraiński to domowy crispy też ma na to szanse.

SKŁADNIKI

  • 1 bułka hambrgerowa
  • 2-3 polędwiczki z kurczaka
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 3 łyżki panierki panko
  • szczypta oregano
  • szczypta granulowanego czosnku
  • sól i pieprz
  • 1 liść sałaty lollo
  • 2 plastry pomidora
  • 2 łyżki sosu musztardowo-miodowego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Przygotuj sos wg tego przepisu: Sos miodowo-musztardowy do burgerów i kanapek
  • Polędwiczki z kurczaka przypraw sola, czosnkiem i oregano.
  • Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem. Piekarnik nastaw na 180 st.C.
  • Polędwiczki panieruj w jogurcie i panko i układaj na blaszce.
  • Piecz ok 15 minut, aż ładnie się zrumienią.
  • Bułkę przekrój na pól i włóż do piekarnika na ostatnie 5 minut pieczenia kurczaka.
  • Podpieczoną bułkę posmaruj sosem, ułóż na niej sałatę, kurczaka i pomidora.
  • Wierzch polej jeszcze odrobiną sosu. Przykryj wieczkiem bułki i pałaszuj!
Burger Drwala w wersji FIT. Jak zrobić go w domu? | ESKA XD - Fit vlog #62
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej