Domowy McCrispy. Zatańczysz dla niego na ulicy jak Bogusław Linda?

Czyżby zapowiadał się nowy hit? McCrispy ma szansę dorównać popularności kanapce Drwala. Zimowy hit sieciówki powoli odchodzi w zapomnienie, by ustąpić miejsca nowościom. Na pierwszy ogień idzie drobiowy i chrupiący McCrispy - tak pyszny, że Bogusław Linda zdecydował się radośnie zatańczyć na ulicy. Jeśli za rogiem nie macie restauracji, zróbcie go w domu. Oto nasza domowa wersja.
McCrispy to nowość w ofercie McDonald. Sieć reklamuje go jako najbardziej chrupiącego i soczystego burgera z całej oferty. Jego walory tak zaskakują, że nawet tańczący na ulicy Boguslaw Linda nie zaskakuje bardziej. przynajmniej wg reklamy. Postanowiliśmy spróbować hitowa kanapkę i odtworzyć jej smak na tyle, na ile się da w warunkach domowych. Potrzeba do tego kilku prostych składników i chwile czasu. Jeśli smakowała nasza domowa kanapka drwala lub burger ukraiński to domowy crispy też ma na to szanse.
SKŁADNIKI
- 1 bułka hambrgerowa
- 2-3 polędwiczki z kurczaka
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 3 łyżki panierki panko
- szczypta oregano
- szczypta granulowanego czosnku
- sól i pieprz
- 1 liść sałaty lollo
- 2 plastry pomidora
- 2 łyżki sosu musztardowo-miodowego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Przygotuj sos wg tego przepisu: Sos miodowo-musztardowy do burgerów i kanapek
- Polędwiczki z kurczaka przypraw sola, czosnkiem i oregano.
- Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem. Piekarnik nastaw na 180 st.C.
- Polędwiczki panieruj w jogurcie i panko i układaj na blaszce.
- Piecz ok 15 minut, aż ładnie się zrumienią.
- Bułkę przekrój na pól i włóż do piekarnika na ostatnie 5 minut pieczenia kurczaka.
- Podpieczoną bułkę posmaruj sosem, ułóż na niej sałatę, kurczaka i pomidora.
- Wierzch polej jeszcze odrobiną sosu. Przykryj wieczkiem bułki i pałaszuj!