Sos musztardowo-miodowy do burgerów i kanapek
2022-04-28
łatwy
5 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Sos musztardowo-miodowy to znakomity dodatek do burgerów drobiowych, pieczonego kurczaka i domowych kanapek. Lekko słodki i lekko pikantny dip znakomicie podkręca smak potraw i jest bardzo łatwy w przygotowaniu.
SKŁADNIKI
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 1 łyżka musztardy stołowej
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypta soli
- szczypta granulowanego czosnku
- szczypta mielonej słodkiej papryki
- odrobina płatków chili
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, aż całkowicie się połączą, a sos będzie jednolity i gładki.
- Sos dobrze jest schłodzić przez 1-2 godziny w lodówce, aby smaki się przegryzły.
Miód - jakie są jego rodzaje? Właściwości miodów