Ciasto

Choć pizza narodziła się w Neapolu, to Amerykanom zawdzięcza swój międzynarodowy sukces. Bez względu na region świata najważniejsze w pizzy jest wysokiej jakości ciasto. Włosi wręcz uznają, że istotą pizzy jest właśnie ono, a dodatki to tylko skromni towarzysze. Warto więc znać dobre przepisy na ciasto do pizzy.

Ciasto

Ciasto wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Beztłuszczowe ciasto jogurtowe z borówkami - łatwe i przepyszne

Beztłuszczowe ciasto jogurtowe z borówkami - łatwe i przepyszne

Beztłuszczowe ciasto jogurtowe z borówkami to super deser na letni podwieczorek. Szybko się robi, jeszcze szybciej zjada. Doskonale wygląda, a smakuje jeszcze lepiej.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Banica ze szpinakiem i fetą

Banica ze szpinakiem i fetą

Banica ze szpinakiem i fetą to pyszna zapiekanka z lekkiego ciasta z wytrawnym nadzieniem szpinakowo-serowym. Można podać ją na obiad, świetnie nadaje się też na ciepłą kolację dla rodziny.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ciasto z rabarbarem i owsianą kruszonką: łatwy przepis na szybki placek

Ciasto z rabarbarem i owsianą kruszonką: łatwy przepis na szybki placek

Ciasto z rabarbarem i owsianą kruszonką to łatwy przepis na szybki deser. W tym przepisie zarówno spód, jak wierzch to ta sama mieszanka. Rabarbaru nie trzeba specjalnie przygotowywać, rozpadnie się pod wpływem temperatury. Zachęcamy do wypróbowania tego pysznego i zdrowego placka z rabarbarem i owsianą kruszonką. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ciasto z kaszy manny z serem mascarpone - puszyste i wilgotne

Ciasto z kaszy manny z serem mascarpone - puszyste i wilgotne

Delikatne ciasto z kaszy manny i serka mascarpone nasączone słodkim syropem z nutą pomarańczy i amaretto to pyszny deser, który zachwyci rodzinę. Miękkie, puszyste i wilgotne - po prostu rewelacja.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Pączki z powidłami: przepis tradycyjny [WIDEO]

Pączki z powidłami: przepis tradycyjny [WIDEO]

Pączki z powidłami to przysmak każdego łasucha. I nie tylko. Najlepsze na tłusty czwartek są te, które usmażymy samodzielnie. Będziemy wówczas w stu procentach pewni świeżości pączków i źródła ich pochodzenia. Warto spróbować!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 40 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Rewelacyjny kokosowiec z bezą na duże i małe uroczystości

Rewelacyjny kokosowiec z bezą na duże i małe uroczystości

Kokosowiec z bezą to rozkosz dla podniebienia: delikatny spód, lekko wilgotna kokosowa masa i delikatna, słodka beza tworzą harmonijne połączenie delikatnie przełamane kwaskowym smakiem owocowej marmolady.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Chlebek kasztanowy - smaczne ciasto z jadalnych kasztanów

Chlebek kasztanowy - smaczne ciasto z jadalnych kasztanów

Chlebek kasztanowy znakomicie smakuje ze słodkimi dodatkami, na przykład dżemem, miodem czy masłem orzechowym. Ale równie dobrze, a może nawet lepiej komponuje się z dodatkami w wersji wytrawnej - serami pleśniowymi i długodojrzewająca wędliną.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Magiczny placek warstwowy z jednego rodzaju ciasta

Magiczny placek warstwowy z jednego rodzaju ciasta

Jak uzyskać ciasto warstwowe z jednego rodzaju ciasta? Czy to w ogóle możliwe? Tak, choć to czysta magia. Wystarczy jedno bardzo luźne ciasto, trochę czasu i efekt będzie oszałamiający. Na dole kremowe, jakby budyniowe, na wierzchu pyszny biszkopt. Warstwowe ciasto bez cięcia i ucierania. Po prostu magiczne ciasto. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Tania szarlotka na cieście z czerstwych bułek

Tania szarlotka na cieście z czerstwych bułek

Cała blaszka pysznego ciasta za kilka złotych? To możliwe! Oto przepis na tanią szarlotkę na cieście z czerstwych bułek. Zero waste w czystej postaci.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Pyszne drożdżówki z kruszonką, które przygotujesz sama!

Pyszne drożdżówki z kruszonką, które przygotujesz sama!

Czy może być coś lepszego od świeżej, jeszcze ciepłej drożdżówki? Wypróbuj przepis z programu Ugotowani TVN i zamień swoją kuchnią w najlepszą piekarnię w okolicy!

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 90 MINUT

Porcja dla: 12 OSÓB

Strona 1 z 4