Mini pizze gotowe w 25 minut. Bez drożdży czy wyrastania

Dieta wegetariańska
Proste i szybkie mini pizze bez drożdży to idealny sposób na lunch do pracy czy jako przekąska na imprezę. Ich przygotowanie jest niezwykle proste i nie wymaga dużych umiejętności. Do ciasta potrzebować będziemy zaledwie 3 składników.
Dodaj, na co masz ochotę. 3-składnikowe ciasto do pizzy to hit
Pyszne mini pizzerki to świetny sposób na szybki lunch czy jako przekąska dla gości. Nie używamy do nich drożdży, więc nie ma potrzeby czekać, aż ciasto wyrośnie, co znacznie skraca czas przygotowania tego dania.
Co więcej, do przygotowania ciasta na te pizzerki potrzebujemy wyłącznie 3 składników: mąki, proszku do pieczenia i jogurtu naturalnego. Całość natomiast bez problemu zagnieciemy ręką.
Jak w przypadku każdej pizzy, wybór dodatków jest całkowicie dowolny. Świetnie sprawdzi się np. salami, szpinak i feta, pieczarki, szynka i cała masa innych uwielbianych przez wielu dodatków.
Prosto i szybko. Mini pizze gotowe w 25 minut
Przygotowanie tych mini pizzy jest niezwykle proste, nie zajmuje dużo czasu ani nie wymaga specjalnych umiejętności. Wystarczy dosłownie kilka minut, by móc wstawiać je do pieca. Oczywiście, w tym przepisie mówimy o mini pizzach, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować jeden duży placek.
Całość będzie gotowa w niecałe 25 minut, co sprawia, że jest to naprawdę świetny wybór na każdą porę dnia i tygodnia.
SKŁADNIKI
- Na ciasto:
- 300 g mąki pszennej
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g jogurtu greckiego
- Dodatki:
- pomidorowe purée
- tarty ser
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia,
- W dużej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i jogurt.
- Całość ugniatamy, aż do otrzymania gładkiego i delikatnego ciasta.
- Blat oprószamy mąką i rozwałkowujemy nasze ciasto.
- Wycinamy kółka za pomocą dużego kubka.
- Resztki ciasta ponownie ugniatamy i rozwałkowujemy.
- Całość powtarzamy, aż skończy się nam ciasto.
- Placuszki układamy na blaszce do pieczenia.
- Każdy smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy serem.
- Pieczemy ok. 12-14 minut.