Szybkie, chrupiące bułeczki z serka wiejskiego. To idealny sposób na weekendowy poranek
![Szybkie, chrupiące bułeczki z serka wiejskiego. To idealny sposób na walentynkowy poranek](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-NZG4-W7pb-VqWK_szybkie-chrupiace-buleczki-z-serka-wiejskiego-to-idealny-sposob-na-walentynkowy-poranek-664x442.jpg)
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Pyszne, chrupiące bułeczki na rozpoczęcie dnia? To idealny sposób, by w weekend już od rana wnieść do życia nieco miłości. Nie każdy ma jednak czas, by przygotowywać od rana ciasto na bułki i je piec. Na szczęście jest na to sposób. Przepis na przepyszne bułeczki z serka wiejskiego podbije nie tylko twoje serce, ale też pozwoli zaoszczędzić czas.
Świeże bułki są zawsze mile widziane. Nie każdy ma jednak czas, by przygotowywać je od postaw każdego ranka. W końcu samo wyrastanie ciasta zajmuje często ponad godzinę, nie mówiąc już o przygotowaniu i pieczeniu.
Na szczęście jednak jest sposób, by szybko cieszyć się wspaniałymi bułeczkami. Wystarczy skorzystać z tego przepisu na szybkie bułki z serka wiejskiego. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, a po upieczeniu możemy zajadać się przepysznymi, mięciutkimi bułeczkami.
Do przygotowania ich będziemy potrzebowali wyłącznie 5 składników. Wystarczy dokładnie zagnieść wszystkie z nich, a ciasto odstawić na kilkanaście minut, by "odpoczęło". W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni.
Kiedy ciasto będzie gotowe, formujemy z niego 4 bułeczki i pieczemy przez około 30 minut. I gotowe. Te bułeczki są idealnym pomysłem nie tylko na walentynkowe śniadanie do łóżka, ale również na każdy dzień, kiedy nie mamy czasu, a chcielibyśmy rozkoszować się świeżutkimi i mięciutkimi bułeczkami prosto z pieca.
SKŁADNIKI
- 160 gram mąki pszennej - można również użyć mąki orkiszowej, pełnoziarnistej
- 170 gram ulubionego serka wiejskiego
- 1 jajko
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W misce dokładnie mieszamy serek wiejski, mąkę, jajko, proszek do pieczenia oraz sól.
- Kiedy składniki się połączą, ciasto wyrabiamy rękoma, aż do całkowitego połączenia się składników.
- Ciasto odstawiamy na około 15 minut.
- W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 170 stopni.
- Blaszkę pokrywamy papierem do pieczenia.
- Z ciasta formujemy 4 bułki i układamy je na blaszce.
- Bułeczki pieczemy przez około 30 minut.
- Kiedy się zarumienią, wyciągamy z piekarnika.